Denna Blåbärs cheesecake bjöds det på i helgen. Receptet är Leilas new york cheesecake. Den blev väldigt mäktig och god.

Recept Blåbärs cheesecake
New york cheesecake
Blåbärs cheesecake
Ingredienser
- Kexbotten:
- 300 g digestivekex
- 150 g smör
- Cheesecakesmet:
- 600 g philadelphiaost
- 2,5 dl kesella 10%
- 1 dl strösocker
- 1 dl majsstärkelse
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 st ekologiska ägg
- 1 dl vispgrädde
- 200 g vit kvalitetschoklad
- 1,5 dl färska blåbär eller frysta
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
- Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål. Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
- Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten. Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
- Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter. Servera den kylskåpskall, annars blir den svår att skära.
Jag älskar Leilas New York Blueberry Cheesecake! Men jag håller med om att den är mäktig… 😉 Jättesöta macaroons! Kram!
Den är himla tjusig iallafall!
Glömde säga: ljuvlig blåbärsbild 🙂
Hej Yasemin! Jag har också provat att göra Leilas cheesecake och jag håller med dig att den är "sådär". Konstigt med tanke på vilken bakguru hon är. Jag tycker det finns många andra cheesecakerecept som är mycket bättre. Den här känns som en OO (only once). Ha det gött!
Den kakan är makalöst god. Maken brukar beställa den till födelsedagskaffet, mastig som attans men en gång om året går det ner 🙂
Har gjort denna kakan några gånger. Håller med, väldigt mäktig men väldigt god tycker jag!!