Miami sevärdheter reseguide

Jag reste på solsemester till Miami Beach, Florida i USA. Här är stranden verkligen fantastisk, jag har nog inte sett en finare sandstrand och så lång. Även hotellen i Miami hade bra kvalité med takpooler och bra restaurangutbud. Läs min reseguide Miami sevärdheter om du ska resa till Miami för att få tips på saker att göra i Miami USA.

Miami sevärdheter reseguide
 

 

Resa till Miami

När vi kom fram till Miami Airport plockar hotellets shuttle upp oss och vi kommer fram smidigt. Det första dagarna har barnen jetlag. Det som jag märker till en första början är att här känns allt väldigt dyrt, folk är verkligen vänliga och havet är vackert och har stora vågor!

Första dagen går vi ner på gatan kallad ”Collins avenue” och hittar en livsmedelsbutik ”Wallgreens” för att köpa nödvändigheter. I butiken handlar vi mjölk, färdigskivade frukter och yoghurt. Vi fortsätter ner till stranden och får den lyxiga känslan av att äta i den fina omgivningen med alla gröna palmer. Det är lugnt på morgonen och fuktigt i luften. Människor som sitter längs muren i ”parken” hälsar på oss. Känslan av att inte behöva stressa gör att jag går ner i varv.

Sol och bad i Miami Beach

Vi fortsätter ner mot stranden ”Ocean avenue”, tar av oss våra flip flops och går till solstolarna genom den långa sanden på 90 meter för sol och bad i Miami Beach. För varje del av stranden finns det ett ”Lifeguard” hus i olika färger och former. Vera tycker en av dem ser spännande ut och tar sig uppför trappan. Jag fotar samtidigt som en mås flyger ovanför hennes huvud. Fotot blir symboliskt för platsen och jag delar den med mina vänner på Facebook.
 
 
miami
Miami Beach
Vi fortsätter dagen med att bada i havet, ligga och sola och barnen leker med sand och boll. Det är nära 30 grader och jag smörjer barnen med solkräm. Det blåser mycket och vågorna i havet är stora. Flaggorna idag är röda och lila. Det betyder att man ska vara försiktig för magneterna som finns och för de kraftiga vågorna. Livvakten blåser emellanåt i sin pipa och varnar de som simmar ut för långt. Ibland hör inte den som är ute och simmar så livvakten får kasta sig ut i vattnet för att säga till. 

Mat i Florida

Strax mot lunchtid börjar barnen bli hungriga. Vi går förbi ett bageri som har ögonfrestande nybakta croissanter och focaccia bröd. Jag går in där och köper med mig lite till familjen. När vi börjar äta står måsarna ovanför oss och försöker vänta på rätt tillfälle att sno en bit mat.

 

Våra dagar i Miami Beach

Ungefär så här såg våra dagar ut från förmiddag till kväll. Vissa dagar hänger vi på hotellets takterass pool. Barnen hittade alltid vänner, både svenska, turkiska eller andra som de fick prata engelska med. För Emin var det inga problem att kommunicera med vänner. Tänk att dagens 9-åringar förstår engelska så väl. Mycket tack vare sociala medier och dataspel på engelska. Sociala medier underlättar också att de kan hålla kontakt. Emin addar några av sina vänner på instagram. Och med den turkiska familjen från Schweiz byter vi telefonnummer med för att besöka varandra senare.

 

 

Miami sevärdheter

På kvällarna är barnen rätt trötta och stannar på rummet med mamma. Själv är jag nyfiken och vill utforska staden och tar en tur runt distrikten bland Art Deco husen. När jag hör den dunkande musiken längs strandvägen, ser de upplysta neonskyltarna på byggnaderna kommer jag i riktig stämning och går gungandes och knäpper med fingrarna. Hälsar på folk, pratar med olika personer från Turkiet och Sverige och hänger på ett fik med några från Sverige.

En annan dag går jag runt Lincoln road och shoppar kläder och smycken. Jag besöker Espanyola way.

Att göra i Miami

Att ta sig runt i Miami Beach är enklast med bil. Men för den som inte har bil ordnar både hotell eller andra företag som exempelvis miamidoubledecker olika turer. Det går också utmärkt att utforska stan med en cykel genom att hyra cyklar från citybike. Jag tar två turer med guidning; en Miami Beach city med båttur runt Star Island. Härifrån går vi även till Little Havana. Och sedan en annan dag tar vi en Everglade tur för att träffa alligatorer i parken.

Mat i USA

Efter tredje dagen bodde vi på ett annat hotell där det ingick frukost. Allt var väldigt sött. Gröt som är söt, bagels med marmelad, frukt yoghurt och stora muffinsar. Tur nog hittade vi två favoritställen med hälsosam mat. Ett var ett baguetteställe ”La baguetterie” mittemot hotellet och var riktigt poppis. Man kunde välja mellan baguette eller croissanter med valfritt gott innehåll. Inte långt därifrån på Washington avenue fanns ”Juice&Java” som serverade gröna sallader, wraps, quesedillas och goda smoothies. 
Annars blev det mycket pizza och hamburgare. Pizzorna var riktigt stora och goda. Mums! Vi testade också lite mexikansk tapas och kubansk mat. Sushi finns också för den som saknar det.

 

 

 

Boenden i Miami USA

Här är första hotellet vi övernattade på med takterass. Det var superhärligt att hänga här.

Miami hotell
Miami hotell med takterass

Shopping i Miami

På Miami Beach finns det shopping på två ställen; Art Deco distirktet eller på Lincoln road. Det bästa är på Lincoln road där du hittar GAP, HM, Guess, Club Monaco, MAC och flera andra stora märken. Här kan du fynda märkesglasögon eller märkesskor som converse, UGG´s, Vans, Keds, Minnetonkas, Cats, med mera. Vill du som jag hitta Ralph Lauren kläder beger du dig till närmsta varuhus cirka en halvtimme bort till Adventura Mall.

Finns även ett outlet Sawgrass Mills som inte jag hann besöka.

Läs även om mina andra resor!

Lämna gärna en kommentar om inlägget nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3