Bakad potatis fyllning som passar

När potatisarna hemma börjar bli dåliga brukar jag köra in dem i ugnen. Jag tycker det funkar lika bra att baka vanliga potatisar i ugnen eftersom det är något jag oftast har hemma. Till det gjorde jag lite röror och plockmat. Fredagsmys med bakad potatis fyllning som passar!

Bakad potatis fyllning
Bakad potatis&röra

Olika fyllningar

När jag har noll inspiration och är trött, då är bakad potatis min räddare. Det är bara att stoppa in dem i ugnen så sköter de sig själva. Finns det någon enklare vardagsrätt? 

Andra fyllningar som du kan testa är tonfiskröra, kycklingröra, keso- och fetaost, eller lägg fram plockmat i små skålar vitlökssmör, majs, riven ost och hackade oliver så kan alla ta vad de önskar.

Recept bakad potatis fyllning

Bakad potatis fyllning

Förberedelser5 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Smårätter
Portioner: 4 pers

Ingredienser

 • 8 medelstora potatisar mjölig

Valnötsröra

 • 50 gr valnötter
 • 1 msk parmesan
 • 1/2 liten vitlöksklyfta 
 • 1 knippe persilja
 • 3/4 dl olivolja

Fetaoströra

 • 50 gr fetaost
 • mynta 
 • chiliflakes
 • 3/4 dl olivolja

Smörröra

 • 50 gr smör
 • Mynta eller annan passande ört

Instruktioner

 • Baka potatisarna i ugnen på 220 grader cirka 50-60 min tills de är mjuka.
 • Rörorna gör du genom att mixa alla ingredienser i en mixer för varje. Lägg upp i små skålar. Fixa plockmat enligt förslag. När potatisarna är mjuka dela de på mitten och lägg i smör och riven ost. Fyll sedan på med valfri topping av röror. Trevlig fredagskväll.

Prova Quesadillas med kyckling!

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3