Kladdiga brownies med kolatäcke och marshmallow

Vill du imponera på dina gäster ska du servera dessa goda kladdiga brownies med kolatäckte, marshmallow och chokladtryffel. Smakbomben kräver lite tålamod, men det är så värt väntan för de godaste brownies receptet – kladdiga och sega brownies med smak av fluffig marshmallow, söt kola och choklad. Försvinnande goda!

Brownie med marshmallow

Brownie med marshmallow

 

Kladdiga brownies med kola och marshmallow

Idag var jag på 1-årskalas och då tog jag med mig de här kladdiga brownies med marshmallow. Dem blev sega och mäktiga. 
 
I den här brownien med choklad använder jag till frosting en glasyr på dulce de leche, som är kondenserad mjölk (blir till seg kolasås när den kokas). Ovanpå det är det ett lager av marshmallow och högst upp toppar jag med en ganache på choklad. Baka brownie i långpanna och det passar bra när du vill bjuda den till flera samtidigt, smidigt eller hur? Om du har bråttom kan du hoppa över kolasåsen och marshmallow och göra en ganache på choklad och toppa brownien. Men har du tid så rekommenderar jag verkligen dig att pröva detta brownie recept. Du kommer inte bli besviken och kommer säkert göra det flera gånger. Du kan också göra brownies med valnötter i, det gör jag ibland och det ger en annan konsistens i chokladkakan. Toscatäcke är också populärt på brownie som topping.   

Kladdiga brownies med kola och marshmallow

Godaste brownien med tre lager glasyr.
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid1 t
Måltid: Efterrätt
Kök: Amerikanskt
Keyword: Choklad
Portioner: 8 pers

Ingredienser

  • 120 g Smör
  • 120 g Mörk Choklad
  • 100 g hackad Mjölkchoklad
  • 3 dl Strösocker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 2 Ägg
  • 3 dl Vetemjöl
  • 2 msk Kakao
  • 1 krm Salt
  • 150 g Marshmallowfluff
  • 1 burk Dulce de Leche*

Chokladsås

  • 125 g hackad Mjölkchoklad
  • 125 g hackad Mörk Choklad
  • 1,5 dl Vispgrädde

Instruktioner

  • Börja med att smälta smöret och den mörka chokladen över vattenbad.
  • Rör i sockret, vaniljsockret och äggen.
  • Sikta i mjölet, saltet och kakaon.
  • Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin.
  • Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min.
  • Fortsätt sedan med att ta ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsfluffen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg. Bred över dulce de leche över marshmallow lagret.
  • Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Sist bred tryffeln över dulce de leche-lagret.
  • Förvara brownien i rumstemperatur upp till 1 dygn, sedan skall den in i kylen! 🙂 Lycka till!!
  • * Dulce de leche får man genom att koka en burk kondenserad mjölk på svag värme i 2-2,5 timmar. Fyll på då och då med vatten i kastrullen, burken skall vara täckt under hela kokningen.

Gillar du kladdiga brownies, kanske du också gillar receptet på: 
Brownie cake