Imponera på dina gäster med dessa goda kladdiga brownies med kolatäcke, marshmallow och chokladtryffel. Smakbomben kräver lite tålamod, men det är så värt väntan för de godaste brownies receptet – kladdiga och sega brownies med smak av fluffig marshmallow, söt kola av dulce de leche och choklad. Försvinnande goda fudge brownies!
Kladdig brownie med dulce de leche
Idag bakade jag och tog med mig de här fudge brownies med marshmallow och dulce de leche. Kakorna blev sega och mäktiga.
I brownien med choklad använder jag en frosting på glasyr av dulce de leche, som är kondenserad mjölk (blir till seg kolasås när den kokas). Ovanpå det är det ett lager av marshmallow och högst upp toppar jag med en ganache på choklad. Baka brownie i långpanna och det passar bra när du vill bjuda den till flera samtidigt, smidigt eller hur? Om du har bråttom kan du hoppa över kolasåsen och marshmallow och göra en ganache på choklad och toppa brownien. Men har du tid så rekommenderar jag verkligen dig att pröva detta brownie recept. Du kommer inte bli besviken och kommer säkert baka det flera gånger. Du kan också göra brownies med valnötter i, det gör jag ibland och det ger en annan konsistens i chokladkakan. Toscatäcke är också populärt på brownie som topping.
Kladdiga brownies med kola och marshmallow
Ingredienser
- 120 g Smör
- 120 g Mörk Choklad
- 100 g hackad Mjölkchoklad
- 3 dl Strösocker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 2 Ägg
- 3 dl Vetemjöl
- 2 msk Kakao
- 1 krm Salt
- 150 g Marshmallowfluff
- 1 burk Dulce de Leche*
Chokladsås
- 125 g hackad Mjölkchoklad
- 125 g hackad Mörk Choklad
- 1,5 dl Vispgrädde
Instruktioner
- Börja med att smälta smöret och den mörka chokladen över vattenbad.
- Rör i sockret, vaniljsockret och äggen.
- Sikta i mjölet, saltet och kakaon.
- Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin.
- Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min.
- Fortsätt sedan med att ta ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsfluffen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg. Bred över dulce de leche över marshmallow lagret.
- Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Sist bred tryffeln över dulce de leche-lagret.
- Förvara brownien i rumstemperatur upp till 1 dygn, sedan skall den in i kylen! 🙂 Lycka till!!
- * Dulce de leche får man genom att koka en burk kondenserad mjölk på svag värme i 2-2,5 timmar. Fyll på då och då med vatten i kastrullen, burken skall vara täckt under hela kokningen.
Gillar du brownie med dulce de leche, kanske du också gillar receptet på:
Brownie cake
Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3
Yasemincim bundan kesin istiyorummmm..coook tatli görünüyor;))
Låter jättesmarrigt! Vilken fin klänning!
Valkommen tillbaka till bloggvärlden 🙂 ser så himla gott ut
Välkommen tillbaka tjejen. Du och dina inlägg har varit saknade 😉
Men ibland behöver man ha en liten paus och göra annat åxå 😉
Dessa har jag tänkt på att göra länge. Får väl ta tag i det så småningom 🙂
Ser juh onekligen goda ut 🙂
kram stina
Åh så gott!! Och vilka fina bilder! Hoppas du har haft en jätte skön helg! Kram Daniella – BakeCake
Välkommen tillbaka! Senast jag kikade in var du inte cet, men nu blev jag så glad. Jättetrevligt!
Hej Yasemin, vad roligt att du är tillbaka, jag har saknat dig! 🙂
De här browniesarna har jag också funderat på att göra länge…
Välkommen tillbaka!
vad ruligt när du tillbaka hehe 😉
Ahh vad kul att se att du kommit tillbaka med en massa smarriga recept! Brownisarna ser bara underbart goda ut:)
Kramar o valkommen tillbaka,
Nena
Välkommen tillbaka! 🙂