Får jag bjuda på Brownie cake?

Får jag bjuda på Brownie cake? Den här browniekakan är precis så god som den ser ut. Den var saftig och riktigt mastig. Feyza som bjöd på den här under vår ”Halv åtta hos mig kväll” är en tjej med väldigt mycket mat i sig.

Får jag bjuda på Brownie cake?

Får jag bjuda på Brownie cake?

browniecake2

Förtsår ni att jag hade köpt en chokladfondue till henne och hon har en sådan hemma. Hallå, hur många har det? 🙂 Och i hennes kök kunde man se en kökassistent med en massa andra kökshjälp. Jag försöker övertala henne att börja blogga om mat. Håll tummarna så får ni fler sådana här recept av en underbar tjej snart kanske och då lovar jag att informera er. Ser fram emot morgondagen med en meny bestående av sparrissoppa, mustig köttgryta och hemlig efterrätt hos nästa ”Halv åtta hos mig”-dag. Rapporterar om jag inte som vanligt glömmer kameran. 😉 För det är så himla skönt att ibland bara gå hem till andra och bli bjuden på mat. Då vill jag bara luta mig bakåt njuta. 🙂

Recept Brownie cake

Ingredienser
250 gram smör
200 gram mörk choklad
4 ägg (Separera gula och vita)
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjöl
200 gram valnötskärnor

Glasyr 200 gram hackad mörk choklad, 1dl grädde, 3/4 dl socker, 75 gram rumsvarmt smör.

Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen i bitar och blanda ihop med smöret.
Vispa äggvitan.
Vispa gula, socker och vaniljsocker poröst. Blanda ner den smälta smörchokladen och valnötterna. Tillsätt mjölet och rör om.
Tillsätt en äggvita i tagetoch rör om sakta.
Häll smeten i den smorda och bröade formen (24-25 diam form med löstagbar botten). Grädda kakan i 175 i 10 minuter, sänk därefter värmen till 150 grader och grädda i ytterligare cirka 45 min.

Glasyr Koka upp grädde och socker. Häll ner det i hackade chokladen. När chokladen har smält tillsätter du smöret i omgångar. Vänd runt det hela tills smör och choklad har blivit till en smidig glasyr. Låt det stå och vila 2-4 timmar tills den tjocknar lite. Bred den över den avsvalnade kakan och garnera med valnötter.