Chokladkaka med kokostäcke

Recept på en mäktig chokladkaka med kokostäcke som jag bjöd på ikväll. Tycker kokos passar så bra med choklad och det är så gott med kokostäcke.

Chokladkaka med kokostäcke

Chokladkaka med kokostäcke

Ät mer kokos

  • Bakverk med kokos är bland annat kokostoppar, kokoskaka, bounty
  • Ta en sked kokosolja i teet, kaffet eller guldmjölken
  • Använd kokosmjöl istället för vanligt mjöl
  • Kokossocker har lägre GI än vanligt socker och kan ersätta
  • Strö kokosflingor på smoothie/ gröt/ nice cream
  • Stek mat i kokosolja
  • Kokosvatten är gott att dricka och kan användas i somriga smoothies 
  • Kokosmjölk kan användas i matlagning
  • Kokosgrädde är supergott uppvispat med lite frukter eller över kladdkakor

Recept Chokladkaka med kokostäcke

 
Ingredienser, 20 bitar
4 ägg
6 dl strösocker
150 g rumsvarmt smör
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl
 
Kokosglasyr
200 g kokosflingor
2 dl strösocker
1 dl sirap
1 1/2 vispgrädde
75 smör
 
Garnering: Grädde
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman ägg och socker.
2. Vispa ner smöret i små klickar, siktad kakao, vaniljsocker och salt. Rör slutligen i mjölet. Bred ut smeten i en liten långpanna 25x35c, men bred ut smeten ända ut i kanten. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
3. Glasyren: Blanda samman ingredienserna i en kastrull och sjud på svag värme i ca 5 min. Rör då och då. Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 10 min eller tills kokostäcket fått färg. Ta ut kakan och låt den svalna innan den läggs fram till fikat. Servera med grädde.

Prova den glutenfria chokladkakan med kokos!