Värmande thailändsk Pumpasoppa med kokosmjölk och sting. Jag hade beställt ekologisk grönsakslåda från Årstiderna och i låg denna söta pumpa. Det fick bli ett recept på en mustig soppa så här i hösttider.
Butternutspumpa är inte en grönsak som brukar finnas i mitt kök. Det är det jag gillar med at köpa frukt- och grönsakslådor för då går jag lite utanför min comfortzone och testar nya saker. Det är ju superviktigt att vi får i oss grönsaker och varje grönsak innehåller sin egna hemlighet. Så det är jättebra att variera och få nya favoriter.
Enligt Kurera är anledningarna till att äta pumpa flera:
- Pumpa är en mättande grönsak
- Den innehåller vitaminet folsyra som är bra för gravida
- Den innehåller C-vitamin och kalium
- Även niacin som är bra för ämnesomsättningen
Recept pumpasoppa med kokosmjölk
Pumpasoppa med kokosmjölk
Ingredienser
- 1 kg pumpa
- t ex butternut, muscat eller halloween
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 cm färsk ingefära
- 2 tsk röd curry, 1 röd chilifrukt
- 1 msk rapsolja
- 2 dl buljong
- Kokosmjölk
- 1/2 kruka färsk koriandersalt och peppar
Instruktioner
- Skala pumpan och skiva den i bitar. Skala sedan lök, vitlök, ingefära och skiva i bitar.
- Lägg allt i en kastrull och lägg även i röd curry, chili, olja, kryddor och buljong. Koka i allt i cirka 20 minuter.
- Häll över kokosmjölken och mixa igenom soppan och koka den sedan varm och servera med koriander.
Annars brukar jag göra en supergod dessert på pumpa, som du gärna får testa. <3