Pumpasoppa med kokosmjölk

Värmande thailändsk Pumpasoppa med kokosmjölk och sting. Jag hade beställt ekologisk grönsakslåda från Årstiderna och i låg denna söta pumpa. Det fick bli ett recept på en mustig soppa så här i hösttider.

Pumpasoppa med kokosmjölk
Pumpasoppa med kokosmjölk

Butternutspumpa är inte en grönsak som brukar finnas i mitt kök. Det är det jag gillar med at köpa frukt- och grönsakslådor för då går jag lite utanför min comfortzone och testar nya saker. Det är ju superviktigt att vi får i oss grönsaker och varje grönsak innehåller sin egna hemlighet. Så det är jättebra att variera och få nya favoriter.

Enligt Kurera är anledningarna till att äta pumpa flera:

  • Pumpa är en mättande grönsak
  • Den innehåller vitaminet folsyra som är bra för gravida
  • Den innehåller C-vitamin och kalium
  • Även niacin som är bra för ämnesomsättningen

Recept pumpasoppa med kokosmjölk

Pumpasoppa med kokosmjölk

Total tid40 minuter
Måltid: Soppa

Ingredienser

  • 1 kg pumpa
  • t ex butternut, muscat eller halloween
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 cm färsk ingefära
  • 2 tsk röd curry, 1 röd chilifrukt
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl buljong
  • Kokosmjölk
  • 1/2 kruka färsk koriandersalt och peppar

Instruktioner

  • Skala pumpan och skiva den i bitar. Skala sedan lök, vitlök, ingefära och skiva i bitar.
  • Lägg allt i en kastrull och lägg även i röd curry, chili, olja, kryddor och buljong. Koka i allt i cirka 20 minuter.
  • Häll över kokosmjölken och mixa igenom soppan och koka den sedan varm och servera med koriander.

Annars brukar jag göra en supergod dessert på pumpa, som du gärna får testa. <3