Kladdkaka med kokostosca

Enkelt recept på en mäktig Kladdkaka med kokostosca som ger en seg konsistens och kontrast till den mjuka chokladkakan. Smaken av kokos passar bra tillsammans med choklad.

Kladdkaka med kokostosca
Kladdkaka med kokostosca

Kladdkaka med kokostosca

Lite lyxigare chokladkaka att bjuda på när du har besök.

Ät mer kokos

  • Bakverk med kokos är bland annat kokostoppar, kokoskaka, bountykakor
  • Ta en sked kokosolja i teet, kaffet eller guldmjölken
  • Använd kokosmjöl istället för vanligt mjöl
  • Kokossocker har lägre GI än vanligt socker och kan ersätta
  • Strö kokosflingor på smoothie/ gröt/ nice cream
  • Stek mat i kokosolja
  • Kokosvatten är gott att dricka och kan användas i somriga smoothies 
  • Kokosmjölk kan användas i matlagning
  • Kokosgrädde är supergott uppvispat med lite frukter eller över kladdkakor

Kladdkaka med kokostosca

Chokladkaka med kokos
Portioner: 20 bitar

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 6 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 3 dl vetemjöl
  • Kokosglasyr
  • 200 g kokosflingor
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 1 1/2 vispgrädde
  • 75 smör
  • Garnering: Grädde

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman ägg och socker.
  • Vispa ner smöret i små klickar, siktad kakao, vaniljsocker och salt. Rör slutligen i mjölet. Bred ut smeten i en liten långpanna 25×35 cm, men bred ut smeten ända ut i kanten. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Glasyren: Blanda samman ingredienserna i en kastrull och sjud på svag värme i ca 5 min. Rör då och då. Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 10 min eller tills kokostäcket fått färg. Ta ut kakan och låt den svalna innan den läggs fram till fikat. Servera med grädde.

Prova den glutenfria chokladkakan med kokos!