Äppelpaj cheesecake

Äppelpaj cheesecake

Äppelpaj cheesecake

Total tid1 minute
Måltid: Efterrätt
Keyword: cheesecake

Ingredienser

  • BISCOFF-BOTTEN
  • ▢ 350 g Lotus Biscoff-kakor
  • ▢ 150 g osaltat smör smält
  • CRUMBLETOPPING
  • ▢ 55 g osaltat smör smält
  • ▢ 1/2 dl vetemjöl
  • ▢ 1/2 dl muscovadosocker
  • ▢ 1/2 dl havregryn
  • ÄPPELTOPPING
  • ▢ 3 syrliga äpplen skalade, urkärnade och skivade
  • ▢ 1/2 dl muscovadosocker
  • ▢ 1 tesked malen kanel
  • ▢ 2 teskedar majsstärkelse
  • OSTKAKA
  • ▢ 400 g cream cheese färskost, rumstempererad
  • ▢ 1/2 dl strösocker
  • ▢ 1 dl turkisk yoghurt
  • ▢ 2 teskedar vaniljextrakt
  • ▢ ½ tesked malen kanel
  • ▢ ¼ tesked malen ingefära
  • ▢ ¼ tesked riven muskotnöt
  • ▢ 3 stora ägg rumstempererade

Instruktioner

  • Smält smören och blanda med de smulade kexen till en pajbotten. Fyll springformen och låt den vila i kylen.
  • Smulet: smält smöret och blanda ihop allt.
  • Skiva äpplena och stek på medelvärme med ingredienserna till den får en karamellig färg.
  • Ostkakan: Rör ihop allt utan ägget till en smet. Tillsätt ägg och rör ihop igen.
  • Sätt ugnen på 160 grader.
  • Ta ut springform fin och häll över ostsmeten. Lägg sedan på äpplena fint och sen på med smulet.
  • Grädda i cirka en timme. Den ska va lite vobblig. Ta ut och låt svalna. Ställ sedan i kylen ca 4-6 timmar eller dagen efter. Njut!