Äppelpaj cheesecake
Ingredienser
- BISCOFF-BOTTEN
- ▢ 350 g Lotus Biscoff-kakor
- ▢ 150 g osaltat smör smält
- CRUMBLETOPPING
- ▢ 55 g osaltat smör smält
- ▢ 1/2 dl vetemjöl
- ▢ 1/2 dl muscovadosocker
- ▢ 1/2 dl havregryn
- ÄPPELTOPPING
- ▢ 3 syrliga äpplen skalade, urkärnade och skivade
- ▢ 1/2 dl muscovadosocker
- ▢ 1 tesked malen kanel
- ▢ 2 teskedar majsstärkelse
- OSTKAKA
- ▢ 400 g cream cheese färskost, rumstempererad
- ▢ 1/2 dl strösocker
- ▢ 1 dl turkisk yoghurt
- ▢ 2 teskedar vaniljextrakt
- ▢ ½ tesked malen kanel
- ▢ ¼ tesked malen ingefära
- ▢ ¼ tesked riven muskotnöt
- ▢ 3 stora ägg rumstempererade
Instruktioner
- Smält smören och blanda med de smulade kexen till en pajbotten. Fyll springformen och låt den vila i kylen.
- Smulet: smält smöret och blanda ihop allt.
- Skiva äpplena och stek på medelvärme med ingredienserna till den får en karamellig färg.
- Ostkakan: Rör ihop allt utan ägget till en smet. Tillsätt ägg och rör ihop igen.
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Ta ut springform fin och häll över ostsmeten. Lägg sedan på äpplena fint och sen på med smulet.
- Grädda i cirka en timme. Den ska va lite vobblig. Ta ut och låt svalna. Ställ sedan i kylen ca 4-6 timmar eller dagen efter. Njut!