Pumpadessert med grädde

Så här i pumpatider kan jag verkligen tipsa er att göra en enkel pumpadessert. Den får koka i sockerlag och är ljuvlig.

Pumpadessert med grädde
Pumpadessert med grädde

Vet du om pumpa

  • Pumpa innehåller antioxidanter, c-vitamin, betakaroten och du kan äta den rå eller tillaga.
  • Den innehåller endast 18 kcal per 100 gram
  • Innehåller lite kolhydrater
  • Pumpa kan användas till pumpasoppa, pumpapaj, bakad pumpa i sallad
  • Dekorationspumpor är avsedda för dekoration och har ett tjockare skal.
  • Pumpa kan du förvara torrt och svalt runt 10 grader i två veckor.
  • Pumpan är mogen när skalet är hårt.
  • Halloweenpumpor är bäst att ställa utomhus fö ratt hålla längre
  • Pumpakärnorna i pumpan är goda att äta och du kan rosta dem i ugnen.

Pumpa dessert

Instruktioner

  • Använd en pumpa på cirka 2 kilo. Börja med att skala den med en potatisskalare, vilket kan vara ganska jobbigt, och skiva den i mindre bitar.
  • Lägg bitarna i en ugnform och strö över strösocker (4 dl) och lite vatten (1 dl).
  • Sedan får det tillagas på 150 grader tills det mjuknar.
  • Servera med hackade valnötter och grädde. Riktigt gott och lätt att laga.
  • Man kan öka mängden socker om man vill ha den sötare. Servera med grädde.

Prova min pumpasoppa eller pumpafritters!