Så här i pumpatider kan jag verkligen tipsa er att göra en enkel pumpadessert. Den får koka i sockerlag och är ljuvlig.

Vet du om pumpa
- Pumpa innehåller antioxidanter, c-vitamin, betakaroten och du kan äta den rå eller tillaga.
- Den innehåller endast 18 kcal per 100 gram
- Innehåller lite kolhydrater
- Pumpa kan användas till pumpasoppa, pumpapaj, bakad pumpa i sallad
- Dekorationspumpor är avsedda för dekoration och har ett tjockare skal.
- Pumpa kan du förvara torrt och svalt runt 10 grader i två veckor.
- Pumpan är mogen när skalet är hårt.
- Halloweenpumpor är bäst att ställa utomhus fö ratt hålla längre
- Pumpakärnorna i pumpan är goda att äta och du kan rosta dem i ugnen.
Pumpa dessert
Instruktioner
- Använd en pumpa på cirka 2 kilo. Börja med att skala den med en potatisskalare, vilket kan vara ganska jobbigt, och skiva den i mindre bitar.
- Lägg bitarna i en ugnform och strö över strösocker (4 dl) och lite vatten (1 dl).
- Sedan får det tillagas på 150 grader tills det mjuknar.
- Servera med hackade valnötter och grädde. Riktigt gott och lätt att laga.
- Man kan öka mängden socker om man vill ha den sötare. Servera med grädde.
Prova min pumpasoppa eller pumpafritters!