Värmande thailändsk kokos & butternutpumpasoppa med sting. Jag hade beställt ekologisk grönsakslåda från Årstiderna och i låg denna söta pumpa. Det fick bli ett recept på en mustig soppa så här i hösttider.

Butternutspumpa är inte en grönsak som brukar finnas i mitt kök. Det är det jag gillar med at köpa frukt- och grönsakslådor för då går jag lite utanför min comfortzone och testar nya saker. Det är ju superviktigt att vi får i oss grönsaker och varje grönsak innehåller sin egna hemlighet. Så det är jättebra att variera och få nya favoriter.
Enligt Kurera är anledningarna till att äta pumpa flera:
- Pumpa är en mättande grönsak
- Den innehåller vitaminet folsyra som är bra för gravida
- Den innehåller C-vitamin och kalium
- Även niacin som är bra för ämnesomsättningen
Recept thailändsk kokos & butternutpumpasoppa
Thailändsk kokos & butternutpumpasoppa
Ingredienser
- 1 kg pumpa
- t ex butternut, muscat eller halloween
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 cm färsk ingefära
- 2 tsk röd curry, 1 röd chilifrukt
- 1 msk rapsolja
- 2 dl buljong
- Kokosmjölk
- 1/2 kruka färsk koriandersalt och peppar
Instruktioner
- Skala pumpan och skiva den i bitar. Skala sedan lök, vitlök, ingefära och skiva i bitar. Lägg allt i en kastrull och lägg även i röd curry, chili, olja, kryddor och buljong. Koka i allt i cirka 20 minuter. Häll över kokosmjölken och mixa igenom soppan och koka den sedan varm och servera med koriander.
Annars brukar jag göra en supergod dessert på pumpa, som du gärna får testa. <3