Stormkök recept: Quinoa med svamp

Vi besökte ett naturreservat i närheten, packade ner trangia stormköket och lagade utemat quinoa med svamp. Supergott och lättlagat campingmat i naturen.

Mat på stormkök
Spenatquinoa med svamp

Laga mat på stormkök

Typ av stormkök: Egentligen är det inte så avancerat att laga mat på stormkök. Mitt stormkök är med gasol från Trangia och jag har lagat det mesta på den. Det går att laga avancerade maträtter, men är du ute på en längre tur kan det vara tungt att bära vissa grönsaker som exempelvis aubergine är rätt tungt. Torkade frukter väger mindre och även linser, pasta och quinoa. Men är du ute på en dagstur så kan du laga det mesta. Hittar du ett vindskydd med grill kan du också passa på att grilla någon korv eller två.

Enkel mat på stormkök

Maträtter som lagas i ett i kastrullen är enklast när du är ute, exempel linsgrytor, soppor, köttfärssås, risotto men på vanligt ris som kokar snabbare. Till en början kan du testa att koka exempelvis nyponsoppa för att lära känna ditt kök eller varför inte göra krabbelurer. Att äta mat ute är i alla fall väldigt mysigt, med tyst natur och vatten i närheten.

Tillbehör att ta med dig för mat ute

Glöm inte att ta med dig kniv, tändare, tallrikar och bestick att äta med. Även en sked att röra runt i grytan och en påse för skräpet.

Quinoa med spenat och svamp

Mat på stormkök
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid15 minuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 1 st lök
  • 1 vitlök
  • olja
  • 200 gr champinjoner
  • 1 spenat handfull
  • quinoa kokt

Instruktioner

  • Fräs lite hackad lök och vitlök i olja och låt det fräsa tills de mjuknar. Lägg sedan i de hackade svampen och låt de svettas lite.
  • När de är mjuka lägg i spenaten och färdigkokta quinoan (jag kokade hemma och la i en påse), salta, peppra och rör om. Servera och njut av den fina naturen.

En annan god mat på stormköket:

Laga mat på stormkök recept

Om du gillar friluftsliv kolla in mina vandringsturer:
Sörmlandsleden- även tips på utemat
Omberget vandring
Grövelsjön Idre

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3