Frukttårta i gelé

Som jag tidigare har nämnt hade vi mellan åren 2004-2008 egna konditorier i Stockholm. Snart är det ju också bröllop i Stockholm och då äts en mycket speciell tårta. Till ära för detta tänkte jag den här veckan visa upp några tårtor från den tiden här på bloggen. Jag börjar med Frukttårta i gelé. Recepten är tagna med viss ändring från “Sju sorters kakor”.

Recept Frukttårta i gelé

 
Ingredienser
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
 
Fyllning 1
1 dl hallonsylt
 
Fyllning 2
Vaniljkräm
 
Garnering
Frukt
30 g nötspån
 
Gör gelé enl. anvisning på Dr. Oetker gelatinpulver
 
Gör så här
Smörj och bröa en form, ca 26 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll den i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan kallna. Dela i tre.
Bred sylt på den första lagret. På det andra lagret bred på 2/3 av vaniljkrämen. Bred med resten av krämen ovanpå och runtom kanten på tårtan. Strö nötspån runtom kanten. Garnera med frukten. Och sist på med geléet över frukten. Ställ tårtan kallt tills geléet stelnat.