Fräsch vegetarisk pasta med fetaost, spenat, fänkål toppad med valnötter är en av mina absoluta vegetariska receptfavoriter. Den känns så fräsch med allt det gröna som spenat, fänkål, purjolök. Tillsammans med fetaosten och valnötterna får den en alldeles egen karaktär och smak. Lättlagat och enkel mat som går att slänga ihop på någon kvart när du har ont om tid.

Den här gröna pastan blev jag förälskad i vid första försöket och den har följt med mig genom åren. Jag lagar den flera gånger om året och njuter av detta goda vegetariska pasta recept varje gång. God pastarätt eftersom den är så fräsch och med varierande smaker.
Fetaost pasta med fänkål
Vegetarisk pasta med spenat och valnötter
Ingredienser
- 280 g spagetti
- 1 stor fänkål ca 300g
- 3 msk olivolja
- 1 purjolök
- 1 påse babyspenat 80 g
- 150 g fetaost
- 3 msk hackade valnötter
- 2 krm nymalen svartpeppar
- citronklyftor
- 1 tsk salt
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, låt den rinna av i ett durkslag.
- Ansa och skiva fänkålen tunt. Blanda fänkålen med hälften av oljan i en skål. Salta.
- Snitta, skölj och strimla purjon. Fräs fänkål och purjon i resten av oljan. Vänd ner pastan och spenaten och låt allt bli genomvarmt.
- Blanda pastan med fänkålen. Skär osten i bitar, tillsätt den och nötterna. Peppra och servera gärna med en citronklyfta.
Om du gillar lätta rätter så testa dessa:
Ceasarsallad med kyckling
Krämig potatissallad
Grön potatissallad
Vilken underbar tallrik! Spännande med fänkål!