Tahinikakor – naturligt sötade och glutenfria

Sen jag har minskat mitt sockerintag sen förra året har jag egentligen inte varit så sugen på sött. Tidigare brukade jag alltid ha småkakor på fikat till teet kaffet, men inte längre. Dessa tahinikakor – naturligt sötade och glutenfria är lagom söta och jag ville prova att baka med tahini. Och de är precis lagom i sötman, smakar mer av tahini som jag älskar.

Tahinikakor - naturligt sötade och glutenfria
Tahinikakor – naturligt sötade och glutenfria

Baka glutenfria småkakor?

Är ni en kakälskare och har svårt att motstå socker? Då ska ni baka dessa glutenfria kakor med havremjöl och tahini tycker jag. De är lagom söta och kan ätas med gott samvete.

Använda tahini?

Tahini är gjord på sesamfrön, som är näringsrik och innehåller kalcium, järn, zink, fosfor, magnesium och B-vitaminer. I sesamfrön finns även sesamin, ett ämne som kan hjälpa vid viktminskning. Tahini används i hummus, men kan också användas i mycket annat såsom bakning, kakor eller gör en tahinisås över salladen. Tahini finns att köpa i de flesta daglivsbutiker såsom Ica, Coop idag. Jag har provat tahini från Sevan, Kung Markatta, Zeinas. och tycker de alla fungerar bra.

Tahinikakor

Ingredienser

  • 1 dl tahini
  • 1 dl agavesirap
  • 2 dl havremjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Blanda ihop och knåda ihop ingredienserna till en deg. Addera lite vatten om degen känns torr. Rulla sedan ihop till kakor och placera i ugnen på 175 grader i cirka 10 minuter.

Dessa jordnötskakor utan mjöl var också väldigt goda.