Krämig äggröra till frukost

Krämig äggröra till frukost är en populär äggrätt här hemma. Just för att ägg är så gott och mättar så bra på morgonen.

Krämig äggröra till frukost
Krämig äggröra till frukost

Periodisk fasta

Vi åt en krämig äggröra till frukost med rostade brödskivor. Förr levde vi med att frukosten var väldigt viktig och att den måste mätta. Idag har det blivit vanligt att många fastar. Jag brukar ibland göra periodisk fasta, där du ska fasta i 16 timmar och äta under 8 timmar. Så jag brukar sluta äta någon gång på kvällen och äta först vid lunch. Vad jag har läst så ger det hälsofördelar om du gör det varannan dag eller 3-4 gånger i veckan också. Så jag är inte jättestrikt, men vissa dagar vaknar jag och pysslar med annat. Så startar jag med att dricka ett glas citronvatten och väntar med att äta större matbitar, så får min kropp vila. Kroppen har olika faser, som den jobbar på så just morgonen är faktiskt bra att börja lugn. 
 

Visste du om ägg…

  • Äggvitan innehåller protein och i äggulan finns fett och kolesterol. Så båda delarna är faktiskt nyttiga.
  • Du hittar även vitaminer och mineraler i ägg.
  • Ägg håller dig också mätt och är bra att äta till frukost/ lunch. 
  • Köp ekologiska ägg, där bland annat äggen är utan antibiotika, djuren får gå ute och fodret är utan bekämpningsmedel. 

Recept Krämig äggröra 

Ingredienser, 2 personer
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl grädde
  • Salt&peppar
  • Smör
  • Ost (valfri)

Gör så här

  1. Vispa ihop äggen löst med en gaffel.
  2. Lägg i grädden, salt och vispa lite till.
  3. Värm upp lite smör och stek ägg på mellanvärme samtidigt som du puttar runt äggen tills smeten stannat så att de blir som en krämig massa. Lägg i lite ost om du vill.

Om du gillar äggröra prova turkisk menemen (som Shakshuka)