Krämig äggröra till frukost är en populär äggrätt här hemma. Just för att ägg är så gott och mättar så bra på morgonen.

Är frukost viktig?
Vi åt en krämig äggröra till frukost med rostade brödskivor. Förr levde vi med att frukosten var väldigt viktig och att den måste mätta för dagen. Idag har det blivit mer vanligt att vissa fastar och inte behöver starta dagen med en rejäl frukost. Jag brukar ibland göra periodisk fasta, där du ska fasta i 16 timmar och äta under 8 timmar. Så jag brukar sluta äta någon gång på kvällen och äta först vid lunch. Vad jag har läst så ger det hälsofördelar om du gör det varannan dag eller 3-4 gånger i veckan också. Så jag är inte jättestrikt, men vissa dagar vaknar jag och pysslar med annat. Så startar jag med att dricka ett glas citronvatten och väntar med att äta större matbitar, så får min kropp vila. Kroppen har olika faser som den jobbar på, så just morgonen är faktiskt bra att börja lugn.
Visste du om ägg…
- Äggvitan innehåller protein och i äggulan finns fett och kolesterol. Så båda delarna är faktiskt nyttiga.
- Du hittar även vitaminer och mineraler i ägg.
- Ägg håller dig också mätt och är bra att äta till frukost/ lunch.
- Köp ekologiska ägg, där bland annat äggen är utan antibiotika, djuren får gå ute och fodret är utan bekämpningsmedel.
Krämig äggröra recept
Äggröra
Portioner: 2 pers
Ingredienser
- 2 st ägg
- 0,5 dl grädde
- Salt&peppar
- Smör
- Ost valfri
Instruktioner
- Vispa ihop äggen löst med en gaffel.
- Lägg i grädden, salt och vispa lite till.
- Värm upp lite smör och stek ägg på mellanvärme samtidigt som du puttar runt äggen tills smeten stannat så att de blir som en krämig massa. Lägg i lite ost om du vill.
Om du gillar äggröra prova turkisk menemen (som Shakshuka)
Jo jag mår fint.Visst är det härligt med skidor, jag har varit ute och åkt flera gånger nu. Snacka om svaga muskler i överkroppen, behöver nog vänjas lite!Vi har ett eljusspår med 2,5 km, perfekt på kvällen när det finns lite mer tid. Gjorde egen tapenade i helgen efter ditt recept. Men jag skall nog hacka ingredienserna i stället för att mixa, så den blev god men passade bättre till pastan som vi åt dan efter. Lycka till med skidorna!