Den här kladdkakan Mississippi mud pie av systrarna Eisenman serverade jag till efterrätt. Den blev supergod och precis lagom kladdig.

Mississippi mud pie
Bästa kladdkakan – 5 favoriter
Kladdkakor är så gott till fika. Speciellt när det är så där kladdigt i mitten. Och med lite lyxtillbehör som valnötter och marshmallows höjs vilken kaka som helst!
- Ibland brukar jag oxå ha i choklad i kakan, som den här chokladkakan det blir oxå gott och lyxigt.
- Varför inte baka chokladkaka med kokostäcke på!
- Eller barnfavoriten chokladkaka med Nutella!
- Varför inte en glutenfri kladdkaka med kokos variant! Ja du ser, du kan inte äta för lite kladdkakor!
Recept Missisippi mud pie
Mississippi mud paj
Ingredienser
- 200 gr rumsvarmt smör
- 5 dl socker
- 4 ägg
- 1 dl kakao
- 1 krm salt
- 3 1/2 dl vemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 3 dl hackade valnötter
- mini-marshmallows till garnering
- Kolasås
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform.
- Rör smör och socker poröst.
- Vispa i äggen, ett i sänder. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med nötterna.
- Häll smeten i formen.
- Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Ta ut kakan medan den fortfarande är varm. Låt kakan svalna
Prova även saftig mjuk pepparkaka!
Både huvudrätt och efterrätt låter verkligen sagolikt goda, synd att inte förrätten var någon hit 🙁 Vad vackert du bor!
Vilket sammanträffande! Receptet på det här har jag haft i en månad och jag har tänkt göra den i några helger nu…! Så ser jag att du gjort den och så fin den ser ut mums! Får sätta igång och baka igen då 😉
Smarrigt =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)