Mississippi mud pie – lyxig kladdkaka

Den här kladdkakan Mississippi mud pie av systrarna Eisenman serverade jag till efterrätt. Den blev supergod och precis lagom kladdig.

Mississippi mud pie

Bästa kladdkakan – 5 favoriter

Kladdkakor är så gott till fika. Speciellt när det är så där kladdigt i mitten. Och med lite lyxtillbehör som valnötter och marshmallows höjs vilken kaka som helst!

Recept Missisippi mud pie 

Mississippi mud paj

Förberedelser15 minuter
Tillagningstid45 minuter
Måltid: Efterrätt
Keyword: Choklad

Ingredienser

  • 200 gr rumsvarmt smör
  • 5 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 3 1/2 dl vemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl hackade valnötter
  • mini-marshmallows till garnering
  • Kolasås

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform.
  • Rör smör och socker poröst.
  • Vispa i äggen, ett i sänder. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med nötterna.
  • Häll smeten i formen.
  • Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Ta ut kakan medan den fortfarande är varm. Låt kakan svalna och servera med kolasås.

Prova även saftig mjuk pepparkaka!

Lämna gärna en kommentar om receptet Mississippi mud pie nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3