Chokladkaka med Oreokex

Chokladkaka med Oreokex blev väldigt saftig med björnbär i. Mums för den som gillar choklad och bär ihop. 

Chokladkaka med Oreokex

Chokladkaka med Oreokex

När jag bakade den här kakan första gången så var oreokex som man doppar i kaffe väldigt populärt. Min favorit är kladdkakakex som går att doppa och så gott och enkelt att bjuda på om man inte hinner baka. Det går ju också alldeles utmärkt att använda kex i bakning. Mina vänner var på besök och jag bjöd de på chokladkaka med Oreokex!

Recept Chokladkaka med Oreokex

Ingredienser

150 g mörk choklad, grovhackad
100 g smör, rumstempererat
2 dl socker
3 ägg
3 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
3 dl björnbär
1 msk potatismjöl
1 msk socker
8 st oreo cookies

Smör och ströbröd

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält chokladen försiktigt i mikron. Rör smör och socker mjukt. Rör ner äggen ett i taget och sedan den smälta chokladen. Sikta i kakao och mjöl. Vänd björnbär, socker och potatismjöl i en skål och blanda ner bären i chokladsmeten. Häll upp smeten i formen.
Krossa kakorna grovt och hacka chokladen och strö allt över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kakan svalna något före servering.

Prova Päronkaka med valnötter!