Rulltårta med hallonsylt

Rulltårta är enkelt att baka med barn. 5 åringen här hemma har ett stort intresse för att baka. Häromdagen ville han baka och fick själv välja från 7 sorters kakor. Det blev en snabb och god rulltårta med hallonsylt.

Rulltårta med hallonsylt

Rulltårta med hallonsylt

För att uppmuntra hans intresse beställde jag hem den här boken som fanns när vi var små ”Vi bakar och lagar mat”. Den är väldigt praktisk och enkel med steg-försteg bilder. Sagt och gjort bakade vi vår efterrätt.

Rulltårta med hallonsylt

Total tid28 minuter
Måltid: Efterrätt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl grädde eller mjölk
  • cirka 2 dl hallon- eller jordgubbssylt

Instruktioner

  • Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten.
  • Tillsätt mjölken.  Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en ugnsform, 30×40 cm.
  • Grädda mitt i ugnen cirka 5 min. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Bred jordgubbssylt på kakan och rulla ihop den.
  • Låt rulltårtan svalna innan den skärs i bitar och serveras.

Bjud på efterrätt – se mina goda efterrätt recept!

Lämna gärna en kommentar / recension om inlägget nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3