Roadtrip till Värmland – saker att göra

Åkte på en roadtrip till Värmland till Stockholm-Örebro-Sunne-Arvika i Värmland och hälsade på några vänner. Jag besökte även fina hotellet Selma Spa i Sunne som jag var nyfiken på och det var mysigt att övernatta i spa i Sverige i Värmland.

Roadtrip Stockholm-Örebro-Sunne-Arvika

Att göra i Örebro

Vi började med att stanna till i charmiga Örebro som är en av Sveriges största städer och turistade i staden under några timmar. Här kan du gå längs med ån till ett mysigt hantverkskvarter och gå runt i centrum. Vackra Magnolior hade blommat ut så fint.

Roadtrip Stockholm-Örebro-Sunne-Arvika

Örebro slott. Älskar stora arkitekturer.

Örebro slott var magiskt och stort som blev uppfört under medeltiden. Det är något visst med stora byggnader. Jag tycker att det är så inspirerande att titta på dem. Det är byggt 1364. I slottet fanns även ett litet café. Eftersom vi inte hade så mycket tid hann vi inte med guidning eller spökvandring, men det är ett stort tips.

Andra saker du kan hitta på i Örebro är bland annat att besöka den svampformade vattentornet och kolla på utsikten eller äta på restaurangen. Ett annat tips är också att kolla in äventyrsbadet Gustavsvik.

Hotell Selma spa i Sunne

Sagolika Sunne var verkligen vackert. Vi besökte Selma Spa hotell och njöt av att bara få vara i stunden på retreatet. Vi tog även en behandling på Selma Spa, även barn kunde få massage. Selma Spa Sunne är det första spat i Sverige som är öppnad på 90-talet. Jag och min son som var själva här fick en sådan bra connection. Så värt att ta en egentid med barnen. Hotellfrukosten var god på Selma Spa. 

Besök i Arvika

I Arvika besökte jag och min vännina som bor där Klässbols väveri. Jag köpte med mig en vacker linneduk med dalamotiv. Min vän har valt att flytta till Värmland bort från stressen i Stockholm. Dem bor i ett sånt fint hus och mycket mark omkring.

Läs mer om resor i Sverige!