Gözleme med potatisfyllning – bästa semesterminnen

Gözleme med potatisfyllning – bästa semesterminnen. Gözleme brukar oftast finnas på All-inclusive-hotell, och där brukar en dam sitta och kavla ut yufka degen och servera varma gözleme med valfri fyllning. Finns inget godare att äta vid vattnet när man precis badat och behöver energi. Och så en ayran till! Mums, vilka semesterminnen, tacksam.   

Gözleme med potatisfyllning

Gözleme med potatisfyllning

 

Vad är gözleme?

Jag hämtar mina yufka (filodeg) från Turkiet. Där kavlar dem ut den tunt, lägger papper emellan så att det inte fastnar. När jag kommer hem lägger jag in det i frysen och tar fram när jag vill fixa börek snabbt. Med yufka deg gör man ofast börek och gözleme. När jag gjorde min spenatbörek häromdan, blev det över några ark yufka deg. Så då gjorde jag gözleme med potatisfyllning till frukost.

Recept Gözleme med potatisfyllning

Gör så här:
För potatisfyllningen kokar man 2 potatisar och kör genom en potatispress. Sedan steker du hackad lök till den får färg och är mjuk. Sedan tillsätter du den pressade potatisen, tomatpuré och kryddor i fyllningen och låter den svalna. Sedan lägger du in fyllningen i filodegen och viker ihop dem i varje kant så att det blir en rektangel. Steker dem i en teflonpanna och äter med handen, supergott!