Ugnsbakad rödbeta med chevre

En riktigt god kombination på ugnsbakad rödbeta med chevre och honung och är så himla gott, passar till förrätt. Jag rekommenderar denna rätt varmt. Lätt och gott recept på rödbeta att svänga ihop.

Ugnsbakad rödbeta med chevre

Recept Ugnsbakad rödbeta med chevre&honung från spisa.nu

Visste du om rödbetan

Rödbetan är bra för vårt immunförsvar, eftersom det finns olika vitaminer i den. Och det röda färgämnet, antioxidanten betacyanin, kan skydda kroppens immunförsvar.

En sak som är jobbigt med rödbeta är att den färgar av sig så mycket när du skalar den. För att få mindre färg på händerna testa att ta lite olja på händerna nästa gång.

Ugnsbakad rödbeta recept

Ugnsbakad rödbeta med chevre&honung

Tillagningstid40 minuter
Måltid: Förrätt
Keyword: Vegetariskt

Ingredienser

  • 1,0 kilo Chèvre
  • 400,0 gram Pinjenötter
  • 150,0 gram Honung flytande
  • 0,5 dl Olivolja 2 0 msk Flingsalt

Instruktioner

  • Börja med att koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten på medelvärme i ca 25 minuter. Stick en gaffel i en rödbeta, om den trillar av är de klara. Koka de stora något längre. Fortsätt med att lägga rödbetorna för att svalna i kallt vatten. Skrapa av skalet och skär dem i tunna skivor. Lägg skivorna i en smord ugnsform.
  • Sätt ugnen på 225°C. Ringla olivolja över rödbetorna och strö över fingersalt. Smula över chèvre och ringla över rikligt med honung. Avsluta med ett lager av pinjenötter.
  • Ställ in formen högt upp i ugnen och låt grädda tills osten har smält och pinjenötterna har fått en fin gyllenbrun färg (tar ca 10 minuter). Tag ut och servera rödbetorna tillsammans med rucolasallad.

Här är ett recept på en riktigt god rödbets tsatsiki och denna Rödbetsbiffar.

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3