Vegetariska hamburgare kan bli riktigt goda med rätt tillbehör, håller du med? Godaste Rödbetsbiffarna med fetaost är min favorit vardagsrätt sen länge, just för att de blir så himla smakrika och saftiga och är ett bra sätt att få i mig mer grönt. Gör både plånboken och miljön en tjänst och välj vego oftare. Receptet på rödbetsburgare med fetaost kommer från matbloggen Green Kitchen Stories. Rödbetan är bra i kallare tider då den är väldigt grundande för vår kropp.

Godaste rödbetsbiffarna med fetaost?
Jag tycker nog att biffar/ burgare är godast med rödbetor. Men det blir också gott med morötter eller pumpa. I vilket fall, så är det väldigt enkelt att laga biffar. Och även bra när du vill göra gott för miljön och plånboken och rensa kylskåpet, ta den grönsaken du har hemma och gör en smarrig burgare av den. Det som får dina smaklökar att jubla är den goda toppingen, så se till att toppa den med massa gott bland annat picklad lök, sallad, tomat, avokado, guacamole, srirachasås, majonäs.
Om du inte vill ha så feta burgare kan du tillaga rödbetsbiffar i ugn, det går fint det med. De blir lite mindre saftigt, men nyttigare.
Tips för småbarn som är kinkiga och inte äter all mat! Har du barn hemma som inte vill äta allt eller smaka. Jag har en dotter, och vissa maträtter går inte hem hos henne just nu, speciellt inte lök. Då kokar jag rödbetorna vid sidan om till henne, så får hon äta raw rödbeta med tillbehören. Det blir ju precis lika nyttigt, så varför komplicera livet?
Recept rödbetsbiffar
Rödbetsbiffar med fetaost
Ingredienser
- 5 st rödbetor
- 200 gr fetaost
- 1 st gul lök
- 2 st ägg
- 4 dl havregryn
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- färsk basilika, hackad salt och peppar
Instruktioner
- Skala eller gnugga rödbetorna och grovriv betorna med ett rivjärn och mixa sedan med löken i en matberedare.
- Blanda ihop med de övriga ingredienserna i mixern och låt stå i ca en halvtimme.
- Stek vegobiffarna på medelhög värme. Servera med goda tillbehör som avokado, sallad, jalapeno, rödlök, srirachamajjo.
Gillar du vegetariskt så laga Palak Paneer