Fryst cheesecake till nyår

Så här såg vårt nyårsbord ut i år: nyårsfirande med kalkon och cheesecake. Vi samlades fem familjer och körde knytkalas som vanligt. Jag hade med mig fryst cheesecake och tårtan.

Nyårsfirande med fryst cheesecake

Den frysta cheesecaken får stelna i frysen och blir som en glass när den kommer ut. 

Fryst cheesecake

Förberedelser15 minuter
Tillagningstid1 t
Måltid: Efterrätt
Portioner: 8 pers

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 st citron skalet
  • 200 g philadelphiaost
  • 4 dl vispgrädde
  • 300 g digestivekex
  • Garnering
  • Jordgubbar hallon

Instruktioner

  • Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
  • Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.
  • Rör ner osten.
  • Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
  • Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  • Krossa kexen fint i en mixer.
  • Varva smulor och smet i en form. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.
  • Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
  • Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.
  • Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.
  • Servera med skivade jordgubbar/ hallon.

Prova no-bake cheesecake!