Folkets Bröllopstårta på P4 radio

Tillsammans med två andra bloggare Sebastian Boudet och Mia Öhrn hade vi en tårtprovning av Folkets Bröllopstårta på P4 radio.

Folkets Bröllopstårta på P4 radio

Folkets Bröllopstårta på P4 radio

Mia Öhrn, Jag, Sebastien Boudet. Till höger de goda macaroonsen jag fick från Sebastien.

Två andra bloggare Sebastian Boudet och Mia Öhrn.

Två andra bloggare Sebastian Boudet och Mia Öhrn.

Provsmaka Folkets bröllopstårta

Morgnar är verkligen inte min grej, men när jag tillfrågades om att testa tårtor i radio så tänkte jag inte en sekund. Jättekul grej! Kvart i åtta träffas vi utanför Kafe Kajak för en diskussion om Folkets Bröllopstårta på P4. Jag åker till Västerbroplan, men därifrån vet jag inte var kaféet ligger. Jag börjar springa runt i Rålambshovsparken och frågar en dam om vägen.

Till slut kommer jag fram och där sitter Sebastian Boudet, konditoriägare/ bloggare och Mia Öhrn, matskribent/konditor/bloggare. Kort därefter kommer även Sveriges Radios programledare Åsa Maj Jonzon som har med sig Folkets Bröllopstårta. Hon har med sig tre olika tårtor med olika smaker. En från ett storköp som inte ens innehöll hallonsylt, en från ett välkänt bageri som var väldigt torr och innehöll inte något krisp och så en tredje som vi alla var eniga om att den smakade bäst och besvarade förväntningarna.

Emellanåt småpratade vi om helt andra saker, bland annat om surdeg, turkisk hälsosam mat och om tillsatser i mat. Det var verkligen riktigt trevligt att få vara med två professionella konditorer och höra om deras diskussioner. Då jag berättade att tårtorna inte är så goda i Turkiet föreslog Mia Öhrn att man skulle kunna öppna ett svenskt bageri i Turkiet och ja det kanske inte är så tokigt. Vad tror ni?

Här kan ni höra klippet

Kika in min andra medverkan i P4 radio.