Kladdkaka med nutella och kokos

Den här Kladdkaka med nutella och kokos är riktigt gott. I helgen hade jag en barndomsvän på besök och bjöd henne på fika.

Kladdkaka med nutella och kokos

Kladdkaka

Kladdkaka eller swedish brownie som det också kallas är en dröm för chokladälskaren. I det här receptet finns även nutella och kokos som gör den ett steg godare. Om du vill kan du prova dulche de leche som topping. 

Lyckad med din kladdkaka

  • Vispa ingredienserna för hand och precis så att de går ihop till en smet
  • Ugnen får inte ha för hög värme, mac 175 grader.
  • Ha koll på den sista minuterna och ta ut den när den är precis lite dallrig i mitten men ändå torr när du provar mest teststickan. 
  • Låt den svalna i rumstemperatur

Recept Kladdkaka med nutella och kokos

12–15 bitar

Till formen
¾–1 dl kokos
200 g smör, smält
3 ½ dl strösocker
4 ägg
¾ dl kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
ca 1 ½ dl Nutella
3 dl vetemjöl

Garnering
ca 1 dl Nutella

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj botten och kanterna på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med smör. Strö över rikligt med kokos.
3. Rör ihop smör och socker i en bunke.
4. Tillsätt ägg, kakao, salt, vaniljsocker, nutella och mjöl. Blanda ihop allt till en smet.
5. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35–40 minuter. Låt kakan svalna och ringla sedan över nutella. Låt kakan stå svalt i några timmar innan servering.

Källa: Hembakat

Prova gärna den här kladdkakan med kokostäcke!