Dejtingtips för singlar – börja älska dig själv

Att börja dejta kan kännas lite ovant till en början. Har du precis separerat från en relation är det viktigt att hitta tillbaks till dig själv först, vad du vill av livet och veta var du står. Det viktigaste i livet är du själv och att du mår bra alltid. När du är säker i dig själv kommer du också attrahera rätt partner som kan ge dig kärlek.

dejtingtips
Dejtingtips
 1. Börja dejta – var kan du hitta kärleken
  Se dig omkring där du brukar vistas om det finns någon du känner är intressant exempelvis om du har någon hobby eller på jobbet. Alternativet är nätdejting, men se till att du väljer att träffa rätt personer. Och som jag nämnde tidigare, om du mår bra kommer du attrahera rätt person.
 2. Dina anknytningsmönster
  Ser du ett mönster på hur dina dejter slutar, börjar. Börjar de snabbt eller stannar du kvar i mellanfasen eller kommer du aldrig vidare efter andra dejten. Ta en anteckningsbok och fundera över hur din relation med dina föräldrar har varit. Har du fått för lite uppmärksamhet och är blir nöjd med lite kärlek i relationer? Fundera över det.
 3. Första dejten – sen?
  Om det känns bra så kan du skriva det till den andra personen att du vill ses igen. Försök känna efter hur hens signaler var under dejten. Visa också att du är intresserad och var dig själv under dejten.
 4. Undvik dessa beteenden när du dejtar
  Att alltid vara tillgänglig och svara ja på allt är inte bra för dig själv eller attraktivt. Visa att du har ett eget liv och sätt dig själv i första rummet. Det är mer attraktivt och du vill inte vara andra alternativ för någon annan. Du är mer värd än så. Om någon bara skriver till dig och inte vill ses ofta är du förmodligen inte prioriterad utan är på sittbänken. Du vill inte vara någons brevvän, du vill ha någon som är där för dig, som bryr sig om dig och vill träffa dig. Är någon intresserad så känner du det. Det är bara att gå tillbaks till dig själv, skulle du vilja dejta någon som säger ja till allt du frågar. Om du har andra planer säg det, ni kan säkert hitta en gemensam tid. Om inte, så säg hejdå och gå vidare.
 5. Beteenden som attraherar
  Våga visa vem du är och olika sidor av dig själv. Du kan vara snäll men samtidigt veta vad du vill. En sak behöver inte utesluta det andra. Hitta dig själv, vad du tycker om och vad som ger värde i ditt liv. Och lämna inte dessa saker när du inleder en relation. Fortsätt vara Du. Relationen ska addera inte ta bort saker från dig.
 6. Hur du inte hamnar i en oseriös relation
  Varken friend zone eller oseriös: Gå aldrig in i en oseriös relation om du inte vill. Har du väl hamnat där kan det vara svårt att gå ur. Visa var din gräns går och säg att du inte vill ha en sexuell relation utan en långsiktig partner. Om personen värdesätter kommer den att ses med dig även dagtid och visa att den bryr sig om dig och vill lära känna dig.
 7. Dejta fler samtidigt
  Att dejta flera samtidigt tror jag är svårt. Istället får du hitta rätt personer och dejta och avsluta så fort det känns fel. Häng inte kvar och tro att det ska växa fram något om det inte finns något där. Men du kan givetvis om du känner att du har tid och ork träffa flera samtidigt, men så fort du blir exklusiv med någon så fortsätt inte prata med dem andra. För det kan blockera dig att sätta din in i den nya relationen och satsa på den helhjärtat.

Läs om min resa till ett hälsosammare liv när jag läste till licensierad hälsocoach och ändrade min kost och vilka fördelar den gav.

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3