En enkel och krämig zucchinipasta med citron passar utmärkt en vardagskväll när du vill svänga ihop en mat från grunden snabbt.

Zucchini är en underbar grönsak som kan användas till olika rätter. Jag brukar även göra zucchiniplättar, använda på pizza eller i en vegetarisk lasagne. Här har den fått vara sällskap i en enkel krämig pasta. Citronen ger den där lyxiga känslan och även vitlök ger här en upplyftande smak till denna enkla rätt.
Krämig zucchinipasta
Enkel pasta glutenfri
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- 600 g zucchini
- 2-3 vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk färskpressad citronjuice
- salt svartpeppar
- 500 g pasta glutenfri
- 2 dl riven parmesan
Instruktioner
- Riv zucchinin grovt. Krama ur vätska.
- Hacka vitlök.
- Fräs zucchini och vitlök i oljan cirka 5 minuter tills det mjuknar lätt.
- Tillsätt grädde, citronjuice och koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan nästan klar. Spara 1 dl av pastavattnet. Tillsätt pastan och pastavattnet i såsen och låt koka ihop.
- Rör ner parmesanen och servera.