Himmelsk kladdkaka med kokos – glutenfri

Dröm efterrätt för dig som gillar choklad och kokos som passar bra ihop. Mjuka chokladkakor är en favorit till fikat och himmelsk kladdkaka med kokos – glutenfri är inte ett undantag och blev riktigt kladdig och saftig. Baka lyxig glutenfri kladdkaka med kokostosca på naturliga ingredienser.

Himmelsk kladdkaka med kokos - glutenfri
Himmelsk kladdkaka med kokos – glutenfri

Kladdkaka med mandelmjöl

Baka utan mjöl. Att baka utan gluten till fikat är egentligen ganska enkelt tills du kommer igång. Är det inte så med det mesta, eller hur? Det enda du behöver göra är att byta ut vetemjöl till annan sort mjöl. Testa dig fram med att baka med mandelmjöl eller annan sort mjöl för att baka glutenfritt.

När jag bakar glutenfri kladdkaka använder jag mandelmjöl (finns på Bodystore), eftersom jag tycker att det blir fluffigt i bak, smakar bra och också innehåller bra näring. Jag försöker oftast äta mindre gluten då jag har märkt flera fördelar med antiinflammatorisk kost, läs mer här om du är nyfiken. Jag är utbildad och certifierad hälsoterepeut.

(Samarbetslänk Mathem) Just nu 200 kr nykundsrabatt! Behöver du beställa varor kan du göra det enkelt på Mathem! Jag tycker det är så bekvämt att beställa hem från nätet, så att jag har basvaror hemma. Nya kunder får rabattkod på Mathem, använd MHNY200 vid köp över 800 kr och för nya kunder.

Laktosfri och sockerfri kladdkaka

Det stämmer, min kladdkaka är utan mjöl och jag använder bättre alternativ till socker. Jag använder kokossocker i mina bakverk eller sötar med agavesirap/honung ibland dadlar. Men jag använder helst inte strösocker. Du kan också använda sötströ som ersättare. 

Nej, jag använder heller inte mjölk med laktos utan använder mig av havremjölk. Annan nötmjölk går också bra att använda. Använd också smör som är laktosfri.

Glutenfri kladdkaka recept

Nej kokostäcket innehåller inte gluten. Den är en glutenfri kokostosca på kakan.

Det mest fascinerade är att mina gäster inte brukar märka att jag har bakat glutenfritt, utan tycker alltid om mina glutenfria bakverk. De blir också inspirerade till att börja baka glutenfritt och frågar efter recept på min glutenfria kladdkaka med kokostosca. Jag blir så glad när jag kan inspirera fler till att äta mindre gluten, äta antiinflammatoriskt och må bättre.

Lyckas med lyxig glutenfri kladdkaka recept:

 • Ha inte för hög temperatur i ugnen. Det kan ge en krispig och torr yta.
 • Smeten ska inte mixas för länge, då kan det komma in luft som gör att den sjunker lättare vid gräddning
 • Öppna inte ugnsluckan förrän kakan är färdig
Så gör du glutenfri kladdkaka youtube video

Himmelsk kladdkaka med kokos – glutenfri

En saftig glutenfri kladdkaka recept
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Efterrätt
Keyword: glutenfri
Portioner: 6 pers

Ingredienser

 • 100 g smör laktosfritt
 • 3 st ägg rumsvarma
 • 2 dl kokossockern alt sötströ
 • 1 dl kakao
 • 2 dl mandelmjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 krm salt

Kokostosca

 • 2 dl kokos
 • ½ dl honung/ agavesirap
 • 1 dl kokossocker alt sötströ
 • 40 g smör

Instruktioner

 • Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
 • Vispa ihop äggen och kokossockret i en skål.
 • Lägg i de torra ingredienserna med det smälta smöret och äggvispet.
 • Rör ihop till en smet och häll i formen. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 15 minuter.
 • Bred kokostäcket över kakan (Kaka är inte färdig) och grädda i ytterligare 5-10 minuter tills kokosen har fått färg och kakan är färdig. Testa med en provsticka. Låt den svalna, då kakor kan vara svåra att skära när de är för mjuka. Servera med kokosgrädde.

Kokostäcke

 • Blanda honung, kokossocker, smör till kokostoscan i en kastrull och låt koka upp. Häll sist i kokosen och koka igen och rör om till en jämn massa.

Om du gillar chokladkakor så kolla in dessa:
Fransk chokladtårta – glutenfri
Chokladkaka med kokostäcke
Missisippi Mud Pie

Lämna gärna en kommentar eller recension om receptet. Följ gärna mina andra kanaler som instagram och youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3