Klassikern ananaspaj recept

Ananaspaj går att svänga ihop snabbt och är alldeles krämig och god. När jag var yngre fanns alltid den här klassikern ananaspaj med på bjudningarna vi gick till eller hemma hos oss. Jag måste såklart föra vidare mammas klassiska ananaspaj recept, eller hur?

ananaspaj recept
Ananaspaj recept

Ananaspajen går att baka med hallon också. Så kan du variera lite mellan bjudningarna till dina gäster. 

Ananas nyttigt

  • Ananasen är rik på antioxidanter som skyddar kroppen mot oxidativ stress
  • Rik på fibrer som är bra för matsmältningen
  • Reglerar blodsockernivårerna
  • En skiva ananas tillgodogör ditt dagliga behov av C-vitamin

Så bakar du klassikern ananaspaj recept

Ananaspaj

Förberedelser15 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Efterrätt
Portioner: 6 bit

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 burk krossad ananas
  • 2 tsk vanillin
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg

Instruktioner

  • Börja med pajdegen. Smält smöret och ställ det åt sidan.
  • Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Häll över det av svalnade smöret och blanda till en deg. Det blir en ganska grynig massa.
  • Tryck ut degen i pajformen. Det går bra att använda en vanlig pajform, men helst en med löstagbar botten.
  • Blanda ihop fyllningen. Lägg ananas, creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål och blanda ordentligt.
  • Häll upp fyllningen i det obakade pajskalet. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 30 minuter. Låt pajen svalna före servering.

En annan klassiker är ju en saftig äppelkaka!

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3