Klassikern ananaspaj

När jag var liten fanns alltid den här klassikern ananaspaj med på bjudningarna vi gick till eller hemma hos oss. Jag måste såklart föra vidare klassikerna.

Det går att göra pajen med hallon också. Så kan du variera lite mellan bjudningarna. 

jag tog en sväng till stan igår för att shoppa. Ni ve väl att butiken ”Room” har flyttat in i PUB-huset i city. Det var väldigt fint och ett bra utbud. Jag fastnade verkligen för Mateus-porslinsortiment och Rice sommarsortiment. Kollade även in en väska på Topshop, som var ursnygg. Avslutade med att äta tillsammans med en vän på Tures i Gallerian.

Så gör du klassikern ananaspaj
Ingredienser
, 6-8 bitar
150 g smör
3 dl mjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver

Fyllning
2 dl creme fraiche
1 burk krossad ananas
2 tsk vanillin
1/2 dl strösocker
1 ägg

1. Börja med pajdegen. Smält smöret och ställ det åt sidan.
2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Häll över det av svalnade smöret och blanda till en deg. Det blir en ganska grynig massa.
3. Tryck ut degen i pajformen. Det går bra att använda en vanlig pajform, men helst en med löstagbar botten.
4. Blanda ihop fyllningen. Lägg ananas, creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål och blanda ordentligt.
5. Häll upp fyllningen i det obakade pajskalet. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 30 minuter. Låt pajen svalna före servering.