Den här yoghurtröra på morötter passar väldigt bra på buffébordet. Den passar även bra till annat gott som exempelvis potatissallad, pastasallad eller kisir.

Att äta grönsaker kan ibland vara svårt, då tycker jag det är smidigt att blanda in grönsaker i en sås som den här och få i sig grönt. Andra såser som jag gillar att blanda är:
Rödbetssås – passar bra till kyckling, kisir, pasta
Hummus – gott till en grön sallas eller som dippsås
Pesto – passar till pasta, kyckling, fisk
Tomatsalsan – gott till kött och grillat
Fördelar med morötter
- Morötter innehåller betakaroten som blir vitamin A och det finns även antioxidanter som skyddar kroppen och hudens åldrande samt stärker immunförsvaret.
- Morötter är rika på fibrer och motverkar förstoppning.
- Tuggandet av morötter ökar saliven, vilket är bra för munhälsan.
Yoghurtröra på morötter
Ingredienser
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 st rivna morötter
- 1 msk olja
- 1 st vitlök
- Salt peppar, dill
Instruktioner
- Stek de rivna morötterna med olja i en teflonpanna tills de blir mjuka. Låt svalna och lägg över i en skål. Tillsätt yoghurten och pressad vitlök, salt, peppar och dill.
Prova gärna den gröna potatissalladen till!
Hej!
Martha Stewarts böcker är suveräna! Jag har beställt mina från Adlibris. Väl värda sina pengar!
wow, vad gott det här låter!