Bounty bollar

Dessa Bounty bollar tar snabbt slut, jag lovar. Tur var blev det en kvar så jag kunde fota den. Kokos är en favorit i bakning, tycker det smakar så gott.

bounty

Recept Bounty bollar

Ingredienser
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)

Garnering: 200 g ljus blockchoklad ev silver eller pärlemorkulor

  1. Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper. Ställ kallt i minst en timme.
  2. Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen (pynta dem med en silver eller pärlemorkula om så önskas) och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvara sedan kallt i en låda i kylskåpet.

Om du gillar dessa prova morotsbollar!