Bakad potatis med skagenröra – lunchtips

Vilket väder vi fick till midsommar. Jag blev sugen på bakad potatis med skagenröra och det fick det bli till lunch. Tillsammans med en jättegod och fräsch fänkålssallad.

Bakad potatis med skagenröra
Bakad potatis

Den fräscha fänkålsalladen passade väldigt bra till potatisen. Den lättade upp den, så jag kan verkligen rekommendera den till.

Ät råa grönsaker
Visste du att det är väldigt bra att äta råa grönsaker för vår tarmflora. Jag läser just nu boken “Välj hälsa” med Stig Berenmark och i den berättar han om detta. Grönsaker innehåller en massa goda näringsämnen och antioxidanter som försvinner när de hettas upp. Han pratar även om att äta potatisen kall eftersom det bildas socker när vi värmer upp den och när potatisen svalnar blir det till fibrer. Men det har du säkert hört från tjejerna på Food Pharmacy.

Nu till receptet på bakad potatis med skagenröra

4 bakpotatisar
Fyllning:
1 msk hackad dill
200 gr räkor
1 dl majonäs
1 dl creme fraiche
1/2 tsk salt
Svartpeppar, pressad citron
2 msk finhackad rödlök

  1. Baka potatisarna i ugnen på 200 grader i cirka en timme eller tills de är mjuka.
  2. Fortsätt sedan med att blanda fyllningen genom att hacka räkorna fint. Blanda räkhacket med dill, majonäs och creme fraiche. Smaksätt med salt, peppar, pressad citron och rödlök. Låt den stå kallt en stund innan servering.

Fänkålssalladen
Blanda skivad fänkål med pressad citron, salt och hackad dill.

Om du vill äta mer kall potatis, prova mina potatissallader:
Grön potatissallad
Krämig potatissallad med mayyo