Vilket väder vi fick till midsommar. Jag blev sugen på bakad potatis med skagenröra och det fick det bli till lunch på färska potatisar. Tillsammans med en jättegod och fräsch fänkålssallad. Om du inte har testat fänkålssallad så har du missat något.

Den fräscha fänkålsalladen passade väldigt bra till potatisen. Den lättade upp den, så jag kan verkligen rekommendera den till.
Bakad potatis som kallnar är nyttigare
Visste du att det är väldigt bra att äta råa grönsaker för vår tarmflora. Jag läser just nu boken ”Välj hälsa” med Stig Berenmark och i den berättar han om detta. Grönsaker innehåller en massa goda näringsämnen och antioxidanter som försvinner när de hettas upp. Han pratar även om att äta potatisen kall eftersom det bildas socker när vi värmer upp den och när potatisen svalnar blir det till fibrer. Men det har du säkert hört från tjejerna på Food Pharmacy.
Bakad potatis med skagenröra
Ingredienser
- 4 bakpotatisar
- Fyllning:
- 1 msk hackad dill
- 200 gr räkor1
- dl majonäs
- 1 dl creme fraiche
- 1/2 tsk salt
- Svartpeppar pressad citron
- 2 msk finhackad rödlök
Instruktioner
- Baka potatisarna i ugnen på 200 grader i cirka en timme eller tills de är mjuka.Fortsätt sedan med att blanda fyllningen genom att hacka räkorna fint. Blanda räkhacket med dill, majonäs och creme fraiche. Smaksätt med salt, peppar, pressad citron och rödlök. Låt den stå kallt en stund innan servering.
Fänkålssallad tillbehör till bakad potatis
Blanda skivad fänkål med pressad citron, salt och hackad dill.
Om du vill äta mer kall potatis, prova mina potatissallader:
Grön potatissallad
Krämig potatissallad med mayyo