Banoffee pie till fikat

Söt Banoffee pie med kolasås och grädde till fikat. Banoffeepajen är väldigt enkel att göra och lagom söt om du är sugen på något gott till teet.

Banoffee pie till fikat
Banoffeepaj

Det speciella med Banofee paj efterrätten är kolasåsen, den otroliga karamelliserade mjölken Dulce de leche, som tillsammans med bananer och hasselnötter blir en fullträff. En sådan god kombination, som i sin enkelhet är perfekt till fikat. Karamelliserad mjölk går att köpa färdig eller gör själv genom att koka kondenserad mjölk.  

Banoffee pie recept

Banoffee pie till fikat

Banoffee paj recept
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid20 minuter
Måltid: Efterrätt

Ingredienser

  • 1 burk karamelliserad mjölk
  • 200 gr digestivekex
  • 100 gram smör
  • 2 skivade bananer
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 choklad hasselnötter

Instruktioner

  • Börja med att förbereda botten genom att krossa digestivekexen i en mixer till smul.
  • Smält smöret och blanda ihop med digestivesmulorna. Tryck ut smulorna i botten på en form. Tryck till rejält över hela så den blir riktigt kompakt så smular den inte sönder när man skär i den sen. Täck med folié och ställ i kylen 10-15 minuter.
  • Fortsätt med att öppna kolasåsen och täck digestivebottnen med detta. Täck med grädde, banan och hackad choklad samt hasselnötter!

Om du gillar denna prova även Somrig citronpaj med maräng!