Söt Banoffee pie med kolasås och grädde till fikat. Banoffeepajen är väldigt enkel att göra och lagom söt om du är sugen på något gott till teet.

Det speciella med Banofee paj efterrätten är kolasåsen, den otroliga karamelliserade mjölken Dulce de leche, som tillsammans med bananer och hasselnötter blir en fullträff. En sådan god kombination, som i sin enkelhet är perfekt till fikat. Karamelliserad mjölk går att köpa färdig eller gör själv genom att koka kondenserad mjölk.
Banoffee pie recept
Banoffee pie till fikat
Banoffee paj recept
Ingredienser
- 1 burk karamelliserad mjölk
- 200 gr digestivekex
- 100 gram smör
- 2 skivade bananer
- 2 dl vispgrädde
- 1 choklad hasselnötter
Instruktioner
- Börja med att förbereda botten genom att krossa digestivekexen i en mixer till smul.
- Smält smöret och blanda ihop med digestivesmulorna. Tryck ut smulorna i botten på en form. Tryck till rejält över hela så den blir riktigt kompakt så smular den inte sönder när man skär i den sen. Täck med folié och ställ i kylen 10-15 minuter.
- Fortsätt med att öppna kolasåsen och täck digestivebottnen med detta. Täck med grädde, banan och hackad choklad samt hasselnötter!
Om du gillar denna prova även Somrig citronpaj med maräng!
Vad kul att Emin har hittat något som han tycker om. Banoffepaj är väldigt smaskigt. Det händer att jag svänger ihop en ibland. 🙂
Wow vilken paj, skulle gärna smaka. Kram
Kul att läsa från dig igen. Den där pajen ser farligt god ut. Har hört talas om namnet, men aldrig testat själv.
Den här pajen ser ju jätte god ut! =)
Kul att du är tillbaka!