En bättre frukost med egen hemmagjord granola med kakao. Jag älskar när det bildas klumpar av granolan och det blir ett tuggmotstånd. Jag serverade min enkla granola med en banana split yoghurt. Kändes riktigt lyxigt, det här granola receptet var precis vad som behövdes denna morgon. Granola betyder att det är en typ av müsli i klumpar.

Klumpig hemmagjord granola
För att få till en klumpig granola se till att använda rätt mått. Den här granolan är glutenfri. Granolan ska bli kladdig och oljig och bilda klumpar. Om den inte är det så kan du använda lite mer kokosolja och honung. Istället för kokosolja kan du också använda cashewsmör eller jordnötssmör i din granola. Det ger en annan smak, jag brukar också lägga i lite kakao och tahini. Variera från gång till gång och hitta din favorit. Och istället för honung kan du använda agavesirap eller lönnsirap. Jag använder alltid nötter och produkter från Bodystore som har ett stort utbud av naturliga produkter. Granola håller några veckor i en tätt sluten burk.
Banana split yoghurt recept
För att servera din granola i en yoghurt bowl så kan du vispa turkisk yoghurt. Den får en lyxigare och fluffigare konsistens så. Ta turkisk yogurt och vispa med agave sirap, lite grädde, vaniljpulver. Vid sidan om stek sockrade bananer i smör till gyllene karamelliserade. Servera på en tallrik.
Hemmagjord granola
Ingredienser
- 1 dl mandlar
- 1 dl hasselnötter
- 1 dl kokosflingor
- 0,5 dl quinoapuffar
- 0,5 dl pumpafrön
- 0,5 dl kokosolja
- 0,5 dl honung
- 0,5 dl raw kakao
- 2 msk tahini
Instruktioner
- Dela mandlar och nötter i delar. Blanda ihop med resterande torra ingredienser i en skål. Värm upp honung och kokosolja, rör i kakao och tahini. Konsistensen ska vara kladdig. Strössla över salt.Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och kläm till smeten lite med händerna, så den klumpar ihop sig. Laga sedan granolan i ugnen i ungefär 60 minuter på 100 grader. Kom ihåg att röra runt med jämna mellanrum! Låt svalna.
Här är ett annat recept på granola med bovete