Hemmagjord granola med kakao

En bättre frukost med egen hemmagjord granola med kakao. Granola är något jag alltid har hemma. Jag älskar smaken av crunch när det bildas klumpar av granolan och det blir ett tuggmotstånd. Jag serverade min nyttiga granola med en banana split yoghurt. Kändes riktigt lyxigt, det här goda granola receptet var precis vad som behövdes denna morgon. Granola betyder att det är en typ av müsli i klumpar.

Hemmagjord granola
Banana split yoghurt bowl med granola

Klumpig hemmagjord granola recept

För att få till en klumpig granola se till att använda rätt mått. Den här lyxiga granolan är glutenfri. Granolan ska bli kladdig och oljig och bilda klumpar. Om den inte är det så kan du använda lite mer kokosolja och honung. Istället för kokosolja kan du också använda cashewsmör eller jordnötssmör i din egna granola. Det ger en annan smak, jag brukar också lägga i lite kakao och tahini. Variera från gång till gång och hitta din favorit. Och istället för honung kan du använda agavesirap eller lönnsirap. Jag använder alltid nötter och produkter från Bodystore som har ett stort utbud av naturliga produkter. Granola håller några veckor i en tätt sluten burk.

Banana split yoghurt recept

För att servera din hemgjorda granola i en yoghurt bowl så kan du vispa turkisk yoghurt. Den får en lyxigare och fluffigare konsistens så. Ta turkisk yoghurt och vispa med agave sirap, lite grädde, vaniljpulver. Vid sidan om stek sockrade bananer i smör till gyllene karamelliserade. Servera på en tallrik med din egna granola.

Video på hur du lagar crunchy granola recept

Hemmagjord granola

Förberedelser15 minuter
Tillagningstid1 timme
Måltid: Frukost

Ingredienser

 • 1 dl mandlar
 • 1 dl hasselnötter
 • 1 dl kokosflingor
 • 0,5 dl quinoapuffar
 • 0,5 dl pumpafrön
 • 0,5 dl kokosolja
 • 0,5 dl honung
 • 0,5 dl raw kakao
 • 2 msk tahini

Instruktioner

 • Dela mandlar och nötter i delar. Blanda ihop med resterande torra ingredienser i en skål. Värm upp honung och kokosolja, rör i kakao och tahini. Konsistensen ska vara kladdig. Strössla över salt.
  Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och kläm till smeten lite med händerna, så den klumpar ihop sig. Laga sedan granolan i ugnen i ungefär 60 minuter på 100 grader. Kom ihåg att röra runt med jämna mellanrum! Låt svalna.

Här är ett annat recept på egen granola med bovete

Lämna gärna en kommentar om inlägget nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3