Hemmagjord granola med kakao

En bättre frukost med hemmagjord granola med kakao. Jag älskar när det bildas klumpar av granolan och det blir ett tuggmotstånd. Jag serverade min granola med en banana split yoghurt. Kändes riktigt lyxigt, det här granola receptet var precis vad som behövdes denna morgon.

Hemmagjord granola
Banana split yoghurt bowl med granola

Klumpig hemmagjord granola

För att få till en klumpig granola se till att använda rätt mått. Granolan ska bli kladdig och oljig och bilda klumpar. Om den inte är så kan du använda lite mer kokosolja och honung. Istället för kokosolja kan du också använda cahscewsmör. Och istället för honung kan du använda agavesirap eller lönnsirap.

Banana split yoghurt recept

För att servera din granola i en yoghurt bowl så kan du vispa turkisk yoghurt. Den får en lyxigare och fluffigare konsistens så. Ta turkisk yogurt och vispa med agave sirap, lite grädde, vaniljpulver. Vid sidan om stek sockrade bananer i smör till gyllene karamelliserade. Servera på en tallrik.

Crunchy granola recept

Hemmagjord granola

Förberedelser15 minuter
Tillagningstid1 t
Måltid: Frukost

Ingredienser

  • 1 dl mandlar
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl kokosflingor
  • 0,5 dl quinoapuffar
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 0,5 dl kokosolja
  • 0,5 dl honung

Instruktioner

  • Dela mandlar och nötter i delar. Blanda ihop med resterande torra ingredienser i en skål. Värm upp honung och kokosolja. Konsistensen ska vara kladdig. Strössla över salt.
    Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och kläm till smeten lite med händerna, så den klumpar ihop sig. Laga sedan granolan i ugnen i ungefär 60 minuter på 100 grader. Kom ihåg att röra runt med jämna mellanrum! Låt svalna.