Värmande linsgryta med kokosmjölk

En riktigt värmande och god linsgryta med kokosmjölk passar bra nu till hösten. Röda linser är mina favoriter, de har en sötma i sig själva. Och tillsammans med kokosmjölk blir de underbara. Vad blir inte gott med kokosmjölk?

Linsgryta med kokosmjölk.

Röda linser har ett högt innehåll av protein och fiber. Fibrer är bra för matsmältningen. Och att vår mage fungerar bra är avgörande för vårt mående. Serotonin bildas i mages. Så se till att boosta med fibrer. 🙂 Mer fördelar med linser kan du läsa här.

  • 1 st lök
  • 1 bit ingefära [ca 40 g]
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 msk curry
  • rapsolja
  • 2 dl röda linser, torkade
  • 0,5 l grönsaksbuljong
  • 1 burk kokosmjölk [400 ml]
  • 70 g spenat
  1. Börja med att finhacka lök, ingefära och vitlök.
  2. Lägg allt i en kastrull och låt allt fräsa med curry i rapsolja tills löken är mjuk. Fortsätt med att tillsätta röda linser och spenat och rör om en liten stund.
  3. Därefter häll på buljong och kokosmjölk, krydda med salt och peppar. Låt grytan koka på svag värme utan lock tills linserna är mjuka. Rör om emellanåt. Servera med jordnötter och koriander om du vill.

Kolla gärna in mitt recept på linsbiffar. Dem är väldigt populära och brukar gå åt snabbt på buffébordet. 🙂