Linsgryta med kokosmjölk

En riktigt värmande och god linsgryta med kokosmjölk passar bra nu till hösten. Röda linser är mina favoriter, de har en sötma i sig själva. Och tillsammans med krämig kokosmjölk i grytan blir smaken underbar. Vad blir inte gott med kokosmjölk eller hur? Det är samtidigt ett bra alternativ för veganer som vill laga vegansk mat.

Linsgryta med kokosmjölk.
Linsgryta recept

Röda linser nyttigt

  • Röda linser har ett högt innehåll av protein och fiber.
  • Fibrer är bra för matsmältningen. Och att vår mage fungerar bra är avgörande för vårt mående.
  • Serotonin bildas i mages. Så se till att boosta med fibrer. 🙂 Mer fördelar med linser kan du läsa här.

Linsgryta med kokosmjölk recept

Linsgryta med kokosmjölk

En god linsgryta med kokosmjölk
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid20 minuter
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 1 st lök
  • 1 bit ingefära [ca 40 g]
  • 2 klyfta vitlök1
  • msk curryrapsolja
  • 2 dl röda linser torkade
  • 0,5 l grönsaksbuljong
  • 1 burk kokosmjölk [400 ml]
  • 70 g spenat

Instruktioner

  • Börja med att finhacka lök, ingefära och vitlök. Lägg allt i en kastrull och låt allt fräsa med curry i rapsolja tills löken är mjuk.
  • Fortsätt med att tillsätta röda linser och spenat och rör om en liten stund.
  • Därefter häll på buljong och kokosmjölk, krydda med salt och peppar. Låt grytan koka på svag värme utan lock tills linserna är mjuka. Rör om emellanåt.
  • Servera med jordnötter och koriander om du vill.

Kolla gärna in mitt recept på linsbiffar. Dem är väldigt populära och brukar gå åt snabbt på buffébordet.

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3