Goda soppor till hösten

Goda soppor till hösten att bjuda på eller laga till middag. Hösten börjar närma sig och vad är väl godare än ett recept på en värmande soppa när det regnar och blåser ute.

Goda soppor till hösten
Goda soppor till hösten: Tomkhaga soppa

Tomkhaga kycklingsoppa

Tom kha gai, är en lätt och mild soppa med asiatiska smaker och är min personliga favorit från det thailändska köket. Asiatiska ingredienser som citrongräs, galangal, limeblad sätter smak i goda soppan Tom kha gai.
Tom kha gai kycklingsoppa recept.  

Krämig grönsakssoppa

Nu ska du få se för en annorlunda och riktigt supergod krämig grönsakssoppa. En enkel vegetarisk soppa. Soppan lagar du genom att koka grönsakerna i mjölk, vilket ger soppan en härligt mild smak. En lättlagad och enkel soppa som känns lite lyxigare för att bjuda gästerna på.
Krämig grönsakssoppa!

Rostad tomatsoppa

Supergod rostad tomatsoppa med fetaostkräm. Receptet tomatsoppa på färska tomater passar utmärkt när du behöver något snabbt och lätt till middag.
Och vem vill inte ha snabblagat rostad tomatsoppa?

Kycklingsoppa med nudlar

En av mina första goda soppor som jag lärde mig laga och den är så god att den har hängt med genom alla åren. Kycklingsoppan passar bra när du vill ha något lättare och värmande en kylig dag.
Turkisk kycklingsoppa som är ett lättlagat recept!

Linssoppa med potatis

Turkisk linssoppa med potatis är en vegetarisk soppa jag brukar laga till vardags. Soppan som heter mercimek corbasi är väldigt näringsrik och annorlunda från vanlig linssoppa, eftersom grönsaker som morot och potatis får koka tillsammans med röda linser i denna goda soppa. Det ger röd linssoppan en krämigare konsistens, en variation av näring, sötman från morot och smak från linserna.

Jordärtskockssoppa

Jag kommer så väl ihåg första gången jordärtskocka blev använd i vårt kök, men det blev absolut inte sista. Ni som vet vad jag pratar om ”gud vad gott” jordärtskockssoppa – lättlagad vardagsmat är. Så perfekt god soppa och len smak med grädden.
Jordärtskockkssoppa recept!

Bulgursoppa med kikärter

En enkel bulgursoppa med kikärter som blev väldigt smakrik och god och är värmande nu inför hösten. Den är uppskattad av alla i familjen även 1 åringen, så jag rekommenderar er att prova receptet.
Bulgursoppa recept!

Thailändsk kokos & butternutpumpasoppa

Värmande thailändsk kokos & butternutpumpasoppa med sting. Jag hade beställt ekologisk grönsakslåda från och i låg denna söta pumpa.
Det fick bli ett recept på en mustig soppa så här i hösttider.

Bonus: Aşure soppa till efterrätt

Aşure – soppan på flera ingredienser, är en traditionell turkisk söt rätt som du lagar i en stor kastrull och sedan delar man med sig av till grannar och nära.
Asure!

Lämna gärna en kommentar / recension om inlägget nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept är uppskattad. <3