En enkel bulgursoppa med kikärter som blev väldigt smakrik och god och är värmande nu inför hösten. Den uppskattades av alla i familjen även 1 åringen, så jag rekommenderar er att prova receptet.

Idag cyklade vi hela familjen till Hornsbergs Strand och köpte mackor från Subway och satt och åt dem i det fina vädret. Tänk vad fint väder vi har. Lovely! Känns skönt att vara hemma i Sverige. Jag var ju borta hela juli och nästan augusti också.
Recept bulgursoppa med kikärter – smakrikt
Bulgursoppa
Ingredienser
- 100 gram grytbitar nötkött
- 1 liter vatten
- 1 st gul lök
- 3-4 msk olivolja
- 1 msk tomatpuré
- 1 dl fin bulgur
- 2 dl kikärter kokta
- Salt
- 1 tsk torkad mynta och pulbiber
Instruktioner
- Koka kötten i vatten och spara fondvattnet.
- Hacka löken och bryn den i oljan i en kastrull. Lägg i tomatpurén och fortsätt att bryna och röra om.
- Använd nu fondvattnet och häll i den. När det kokat lägg i kikärter, köttet och bulgurn samt krydda. Koka tills bulgurn mjuknar i cirka 30 minuter på medelvärme.
- Valfritt: man kan bryna kryddorna i lite olja och hälla över då det ger en annan god smak eller så kan man bara krydda direkt i soppan.
Om du gillar den här soppan kan du prova min goda kycklingsoppa!