Filodeg recept – bjud dina gäster på börek

En riktigt frasig börek med smakrik fyllning förgyller varje kväll på sommarens fester. Börek kan varieras på olika sätt med filodeg recept: pröva börek i stekpanna, en enkel frasig börek, friterad börek eller en klassisk i långpanna. Du kan fylla dina börek med vad du vill som köttfärs, potatis, fetaost, riven ost eller oliver.

Börek-spenat och feta
Börek med fetaost

Frasiga börek – Min favorit börek på listan med filodeg

Här är en somrig och lätt frasiga börek (Galetali börek) som jag första gången åt hos en nära bekant. De blir alldeles krispiga och lätta med en fyllning av fetaost och så annorlunda i smaken från vanliga börek / burek.
Prova detta recept!

Bjud på börek med potatis

Mumsiga börek eller burek heter salta bakverk som görs på filodeg i Turkiet, Bosnien, med fler och oftast har man en smakrik fyllning i som kan vara bland annat smulad fetaost, potatisfyllning eller köttfärs. Börek med potatis brukar är omtyckt på mitt buffébord.

Gözleme på filodeg

En god börek som heter gözleme med potatisfyllning på filodeg smakar väldigt gott och är enkelt att göra.
Gözleme recept!

Burek i stekpanna snabbt

Så skönt att vardagen är åter igång och vi kan återgå till våra rutiner som långa lördagsfrukostar. Kan verkligen rekommendera en varm och enkel burek med ost som du snabbt lagar i stekpanna. Du bakar denna börek utan filodeg. Gör burek degen själv och servera med turkisk te.
Burek i stekpanna!

Friterad börek

Supergod friterad börek som är enkel att göra. Om du friterar den framträder smakerna ännu mer. Det blir riktigt gott och med salladslök i degen, mums.
Friterad börek recept!

Börek med spenat och feta

Börek med spenat och feta är perfekt att lägga fram på buffébordet när du har många gäster. Men det är precis lika gott med börek med fetaost en lördagsmorgon till frukost.
Börek med spenat och feta recept!

Förslag på saker som passar till börek, kolla mina meze recept under medelhavsbuffé tips!

Lämna gärna en kommentar / recension om inlägget nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept är uppskattad. <3