Stekt paprika – Italiensk peperonata

Stekt paprika – Italiensk peperonata – är ett enkelt recept på god paprikaröra. Har du paprika i kylen som håller på att bli dålig kan du steka dem med lite lök i tomatsås. Sen förvara i en burk. Ta fram som pålägg på dina mackor till frukost. Blanda ihop till en omelett med ägg. Eller blanda ihop i en pasta eller ta fram på buffén som en god röra.

Stekt paprika - Italiensk peperonata

Stekt paprika

Det goda receptet med grönsaker i tomatsås tillsammans med vitlök är magiskt gott. Du kan göra denna rätt med vilken grönsak som helst egentligen, ta lite aubergine och blanda i tomatsås och vitlök. Mums. Grönsakerna ska puttra länge och bli mjuka. Om du inte gillar den söta smaken kan du hälla i lite vinäger. Det balanserar smakerna av surt och sött. Gör en stor sats av stekt paprika och förvara i en burk. Du kan hela veckan variera dina rätter på en bas. Pasta med paprikaröra, omelett med paprikaröra eller servera med vitlöksbaguetter.

Stekt paprika – peperonata

Total tid37 minuter
Måltid: Smårätter
Kök: Italienskt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 1 kg paprika blandade färger, strimlade
  • 2 gula lökar hackade
  • 4 klyftor vitlök skivade
  • 1,5 dl olivolja
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 8 tomater som du skållar och krossar. Eller 1 burk krossade tomater.
  • 1 tsk salt lite peppar och oregano
  • 1 dl vatten vid behov

Instruktioner

  • Häll ner olivoljan i en stor panna.
  • Häll ner den gula löken fräs på låg värme tills den har mjuknat.
  • Sedan är det paprikans som ska i. Låt paprikan också mjukna.
  • Lägg i tomaterna och vinägern och låt puttra på låg värme cirka 30 minuter.
  • Salta och peppra efter smak.
  • Låt allt koka ner, när vätskan är borta och bara oljan är kvar då är peperonatan färdig.

En tomatsoppa med rostad paprika i är väldigt gott, se receptet rostad tomatsoppa.

Lämna gärna en kommentar om inlägget stekt paprika eller en recension nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3