Istanbul guide i Turkiet: Pierre Loti och Kadiköy

Det här är en serie om Istanbul där jag berättar om platser som jag har besökt. Bland annat Pierre Loti, Kadiköy och Istiklal cadde. Hoppas du gillar min Istanbul guide i Turkiet.

Istanbul guide i Turkiet

Istanbul guide i Turkiet

Pierre Loti utsikten i Eyüp

Fortsättning på söndagen började med vår resa med linbana upp till Pierre Loti-berget i Eyüp. Pierre Loti – pseudonym för författaren Julien Viaud – brukade ofta gå hit. Han förälskade sig i en kvinna som gav namn åt hans roman Aziyade. Vi var hungriga när vi kom fram och åt på Ayizade restaurang. Och vid den fina utsikten drack vi té och njöt av ledigheten. Jag rekommenderar ett besök hit. På sommaren är det säkert ännu finare med blommor och grönska.

Därifrån begav vi oss till shoppingcentret ”Carousell” i Bakirköy. Tittade lite i mina favoritbutiker som Ipekyol och Fabrika. Efter att ha fikat på Mado tittade vi på en turkisk romantisk komedi som hette ”Romantik komedi”. Den var verkligen riktigt bra och finns på Netflix. 🙂  

Istiklal cadde

Det blev shopping på Istiklal cadde, den mest livliga gatan i Istanbul. Det sägs att 2 miljoner människor passerar här dagligen. Till lunch blev det koldolma på Otantik restaurang. Fika på Özsüt (http://www.ozsut.com.tr/) med profiterol dessert. Vi slutade dagen på restaurangen ”Naum pasa konagi” (www.naumpasakonagi.com) som serverar tradionell turkisk mat och man äter sittandes på golvet.

Kadiköy marknaden

Jag åkte med metrobus till den stora marknaden i Kadiköy. Det fanns på marknaden kläder från H&M, Zara och andra välkända märken till billiga priser. 

Levent – shopping på mall

Sen åkte jag till kvarteret Levent och gick runt i shoppingcentren Kanyon, Metropolcity och slutligen Akmerkez. Kläderna handlade jag från ett turkiskt märke liknande ”NoaNoa” som heter Yargici.

Ortaköy – fika vid bosporen

Därefter tog vi taxi till Ortaköy och fikade på cafeét The House (http://www.thehousecafe.com.tr/), som var riktigt trendigt med utsikt vid vattnet och maffiga bakelser. 

Boende i Istanbul

Hammamhane – det här hotellet är så himla mysigt. Jag vill bara åka till Istanbul för att bo där. Rummen, uteserveringen för frukost, gatan och området. Kolla in Hammamhane här!

Läs mina andra guider om Istanbul!