Jag har gjort den här Lax i ugn med sås på tomat, persilja och vitlök tidigare och den blev uppskattad. Så igår gjorde jag den medelhavsmaten igen. Man känner doften av vitlök som ger mycket smak. Smaklig måltid.

Lax i ugn med sås
God fiskrätt
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- ca. 800 gr laxfilé
Persiljesås
- 1 knippe persilja
- 1 tomat
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- Salt&peppar
Garnering
- 2 limeskivor
- Limeyoghurt
- 2 dl turkisk yoghurt
- Saften av lime
- Dill
Instruktioner
- Lägg laxfilén med skinnsidan neråt i en smörad form.
- Blanda alla ingredienser till såsen i en handmixer och häll den jämnt fördelat över laxen. Garnera med två citronskivor. Laga i nedre delen av ugnen på 200 C i ca. 30 min tills fisken är vit.
- Blanda yoghurt med limesaft och dill. Rör ihåp till en sås. Servera med ris och limeyoghurt.
Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3
Mums, lax! Det låter verkligen kalasgott!
Åh vad gott! Vi älskar lax här hemm och jag är ständigt på jakt efter nya recept!
Vi gillar oxå lax här hemma och detta receptet kändes fräscht och passar så här års. Skall nog faktiskt ta och prova.
Det här receptet ska jag lägga in i min veckomeny snart. Låter väldigt fräscht och gott.