Rosendals trädgårdskafé: Caféer i Stockholm

Att stiga in i Rosendals trädgårdscafé är som att komma till det närmsta av paradiset. Ett riktigt smultronställe på hemmaplan. Paradisets lustgård: Rosendals trädgårdskafé ligger på Djurgården i Stockholm. Det är grönt och stilla i parken och härlig omgivning och jag gör alltid ett eller flera besök per år hit. Säg att du vill träffa några vänner, göra en utflykt, fly storstan, fira ett födelsedagsbarn med släkten eller bara ta en lugn paus på lunchen, då går du hit. Och om du är på besök i Stockholm och om du har en ledig dag så har du tips på vad du kan göra i Stockholm nästa gång som turist.

Paradisets lustgård: Rosendals trädgård
Paradisets lustgård: Rosendals trädgård

Fika på Rosendals trädgårdskafé i Stockholm

Allt görs med finsmak. Här odlas ekologiska plantor, vackra blommor och olika sorters kryddor. I en av växthusen finns det fina cafét med massor av goda sötsaker på menyn. På vintern tänder dem en eldkamin, så att det blir riktigt mysigt och ger en härlig julkänsla. Det absolut bästa här på Rosendals trädgård är alla vackra äppelträden som man kan sitta under och njuta av solen. Vi tog båda varsin ostmacka med druvjuice från menyn. Och till efterrätt en morotskaka till kaffet som smakade riktigt gott. Jag kan verkligen rekommendera ett besök hit både på sommaren och vintern eller vilken årstid som helst egentligen.

 
Rosendals trädgård

Rosendals trädgårdskafé

Brödet var väldigt luftigt med pumpafrön och rosmarin i. Allt brukar smaka väldigt bra här. På äppelträden sitter söta skyltar i grönt med namnen på äpplena. I närheten finns även en park där barnen kan leka och springa av sig.

rosendal1
Blommor och växter finns för försäljning och ger en mysig atmosfär.
rosendal2
Massor med goda bakelser och kakor från caféet. Emin sprang omkring bland träden och hade väldigt roligt.

Det ordnas även olika event här. Enklast är att gå hit från Djurgårdsbron.

Bonus i närheten av Djurgården:

På vägen hit finns flera andra ställen och restauranger värda ett besök.

  • Flickorna Helin är min favorit på sommaren, deras uteservering är på höjden och du ser över vattnet. Dessutom har de väldigt bra kvalité på mat och bakelser.
  • Om du har tid kan du också ta en promenad på mysiga Djurgårdsbrunnskanalen.
  • Tekniska museet ligger i närheten för barn som vill fortsätta utforska.
  • Armémuseum och Historiska museet är favoriter hos oss. Abbamuséet är roligt. Junibacken när barnen är yngre.

Besök Hagaparken i Stockholm! Eller kika in mina andra Hemestertips!

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept och resor uppskattas. <3