Sesamlax med varm quinoasallad&limekräm

Sesamlax med varm quinoasallad&limekräm på middagsbordet idag. Quinoa smakade bra. Jag är inte så jätteförtjust i söta maträtter, men den var helt ok.

Sesamlax med varm quinoasallad&limekräm

Sesamlax med varm quinoasallad&limekräm

qinoa

Recept Sesamlax med varm quinoasallad&limekräm

Ingredienser, 4 personer
8 tinade laxspett, Findus
2 tsk sesamolja
1 krm salt

Quinoasallad:
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 dl röd quinoa
2 rödlökar
4-6 bitar syltad ingefära, ca 30 g + 1 ½ msk sirap från den syltade ingefäran
1 lime
1 stor vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
½ tsk salt
½ tsk chiliflakes

Limekräm:
Skal från 1 lime
1 dl turkisk yoghurt
1 krm salt

Gör så här
Quinoasallad:
Koka upp vatten och buljongtärning, tillsätt quinoan och låt puttra under lock 20 minuter. Låt rinna av i sil.
Ansa och klyfta rödlöken, skiva ingefäran fint. Skrubba limen i ljummet vatten, riv skalet (och spara till limekrämen) och pressa 1 ½ msk juice. Skala och finhacka vitlöken.
Stek vitlök och lök 2 minuter på medelvärme i oljan utan att det tar färg. Tillsätt ingefära, sirap, limejuice, salt och chiliflakes.
Låt puttra på låg värme 4 minuter.
Rör i den väl avrunna quinoan.

Limekräm:
Blanda limeskal, yoghurt och salt.

Laxen: Hetta upp en stekpanna och stek laxspetten gyllene runt om i sesamoljan på medelvärme.
4 minuter. Salta. Servera laxen med ljummen sallad och limekräm.

466 kalorier per portion
Källa: Laga Lätt Betyg: 3/5