Kyckling Marengo – mustig vardagsrätt

Idag blev det en god kycklinggryta i smakrik tomatsås – Kyckling Marengo. En vardagsrätt som är lätt att laga och med mycket smaker från champinjoner och kyckling och passar bra ihop.

kyckling marengo

Här har du en rätt som återkommer i vårt vardagskök. Jag älskar den mustiga smaken från tomatsåsen och kycklingen får en så god smak när den har puttrat i den goda såsen. Champinjonerna ger också en väldigt god smak i grytan. Jag brukar servera ris till, men det går också bra att servera med bulgur, quinoa eller havreris till.

Recept Kyckling Marengo

Kyckling marengo

Kyckling marengo
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid27 minuter
Måltid: Huvudrätt
Keyword: Kyckling
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 8 kycklinglår delar 1 kg påse
  • 1 msk olivolja
  • 300 g passerade tomater Mutti
  • 1 st gullök
  • 2 dl vatten
  • 1-2 tsk torkade örtkryddor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g blandad svamp

Instruktioner

  • Ta bort alla ben från kycklingdelarna med en vass kniv. Värm hälften av oljan i en stor stekpanna. Lägg ner kycklingbitarna och bryn dem i 4–5 minuter, vänd dem då och då.
  • Flytta över i en gryta. Vid sidan av stek finhackad lök, vitlök och skivade champinjoner. I en annan kastrull gör såsen genom att koka passerade tomater med vatten i cirka 5-10 minuter. Häll på passerade tomater, vatten och örtkryddor i grytan.
  • Laga i ugnen i cirka 30 minuter. Kontrollera att kycklingen klar. Då är köttsaften klar när du sticker en provnål i den tjockaste delen av köttet. Lägg upp kyckling och sås. Garnera med persilja.

Bonusfakta hormonbalans:
Den här rätten gör sig extra bra i fas 4: Menstruationsfasen då vår kropp behöver varmare rätter, protein och kolhydratet. Läs mer här.

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3