Resa till Skottland och högländerna

Till sommaren ska vi resa till Skottland. Planeringen är ju a och o och jag började med att researcha vad vi kan göra där, vilka ställen vi kan åka till och kollade sedan upp boenden. Följ med på vår resa.

Skottland resa
Skottland resa

Vår planerade rutt i Skottland 

Dag 1-4 Edinburgh: Vi har hyrt ett airbnb mitt i stan. Boenden var väldigt dyrt i Edinburgh, så var ute i god tid. Att göra: Slottet, det skotska parlamentet och Arthur’s Seat. Besöka Scottish National Gallery of Modern Art eller National Museum of Scotland, följt av en promenad längs Water of Leith till Dean Village. Eller ta en promenad i Greyfriars Kirkyard, kyrkogården där Edinburgh-boende JK Rowling återanvände några av namnen för Harry Potter-karaktärerna. Gå på Princes Street – till Edinburgh vad Oxford Street är till London.

Första dagen: Vi gör stan och går runt i victoria street, royal mile, national museum.
Andra dagen: Edinburgh castle, klättra upp till Arthurs hill för utsikten, solnedgång carlton hill.
Tredje dagen: Dean Village.

Högländerna Skye Quirrang
Högländerna Skye Quirrang

Dag 5-6 Isle of Skye: Vi ska åka från Edinburg till Glasgow och plocka upp vår hyrbil och köra till Skye. (För den som vill ta tåget till Skye går de via Glasgow till Malaig o sen går det färjor). Boende tips i Portree Marmelade
Femte dagen: Besöka Fairy Pools, Sligachan, Portree på kvällen.
Sjätte dagen: Old man storr, Quirrang,
Sjunde dagen: Dunvegan castle, ev. Nest lighthouse. 

Sjunde dagen: Åka till Kinloch rannoch och vila på det fina boendet Loch Rannoch Highland club med sjöutsikt. 

Glenfinnan Harry Potter tåget
Glenfinnan Harry Potter tåget

Dag 8-11 Åka till Glencoe. Tips på boende här: MHOR 84, Holly tree hotel.
Åttonde dagen: Besöka Glenfinnan (Harry potter bron), Three sisters: Denna bergskedja är den största i området och en av de mest dramatiska i dalen. White cottage & buachaille etive mor: en hisnande utsiktspunkt. Du kan parkera vid vägkanten för att njuta av denna otroliga vy eller gå ner mot stugan. Se till att komma dit tidigt eftersom det kan bli trångt. Lost valley: är en vacker plats i Glencoe. En populär kort vandring ner i dalen.
Nionde dagen: Loch lamond & Trossachs national park. Boende tips Inversnaid Bunkhouse
Tionde dagen: Ev Oban eller cykla i närområdet.
Elfte dagen: Stirling och Craingorms park.

Efter resan kommer jag skriva om den mer ingående. Vi kommer också ta nattåget Caledonian Sleeper till London och även det kommer i ett separat inlägg.