En mjuk äppelkaka med vaniljsås går alltid hem. Den här är bakad på mandelmjöl och kokosmjöl och är väldigt god.

Mjuk äppelkaka glutenfri
Mjuk äppelkaka glutenfri
Portioner: 6 pers
Ingredienser
- Till formen
- 1 msk smör
- 1 msk riven kokos
Smet
- 2 dl mandelmjöl
- 2 dl kokosmjöl
- 1 dl potatismjöl
- 2½ dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 150 g mjukt smör smält
- 2 ägg
- 1 dl grädde
- 3 äpplen
- Kanel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Pensla en bakform, 24 cm i diameter, med smält smör. Strö formen med kokos.
- Blanda alla de torra ingredienserna. Rör ner det mjuka smöret. Tillsätt ägg och grädde. Blanda väl och häll smeten i formen.
- Skala och kärna ur äpplena. Skiva tunt och lägg dem tätt i smeten och pudra kanel över. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt den svalna några minuter i formen innan du lägger över den på ett fat. Servera kakan ljummen, gärna med vaniljsås, glass eller vaniljkvarg.