Äppelkaka med vaniljsås glutenfri

En mjuk äppelkaka med vaniljsås går alltid hem. Den här är bakad på mandelmjöl och kokosmjöl och är väldigt god.

Äppelkaka glutenfri
Äppelkaka glutenfri

Äppelkaka glutenfri

Mjuk äppelkaka glutenfri

Mjuk äppelkaka glutenfri
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Efterrätt
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • Till formen
  • 1 msk smör
  • 1 msk riven kokos

Smet

  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl kokosmjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g mjukt smör smält
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 3 äpplen
  • Kanel

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Pensla en bakform, 24 cm i diameter, med smält smör. Strö formen med kokos.
  • Blanda alla de torra ingredienserna. Rör ner det mjuka smöret. Tillsätt ägg och grädde. Blanda väl och häll smeten i formen.
  • Skala och kärna ur äpplena. Skiva tunt och lägg dem tätt i smeten och pudra kanel över. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt den svalna några minuter i formen innan du lägger över den på ett fat. Servera kakan ljummen, gärna med vaniljsås, glass eller vaniljkvarg.