Inspirationskväll ”Grön Påsk”

Igår var jag på en inspirationskväll ”Grön Påsk” med kreativ workshop av gröna växter och en vårig buffé på Elvinska Villan i Älvsjö. Det fanns ett 20 tal deltagare. Ordnade detta gjorde Karåla och Elinnor, som är trädgårdsmästare/ florister och har ett nätverk med kunder som de vill inspirera med härlig vårväxtlighet.

pask dukning
Påskdukning av Karåla & Ellinor.

Inspirationskväll ”Grön Påsk”

Detta evenemang har de anordnat under sista åren. Nytt för i var att ta med mat och ordna kvällen i samarbete med Elvinska Villan.
– Elvinska Villan har ett grönt tänk kring mat (eko/biodynamiskt) som jag uppskattar som trädgårdsmästare. Därför kombineras jag dem till en Grön Påsk Inspiration- mat och växter, säger Karåla på Byrålådan.

Varsågoda att inspireras av bilderna nedan inför våren och Påsken. Gå gärna in på arrangörernas hemsidor och se vad de mer har gjort tidigare. Jag blev så inspirerad att jag har beställt blomarrangemang av dem till seminariet på jobbet.

Deltagande företag är Karålas Byrålåda, Ellinor Garden och Elvinska Villan.

gröna växter
Karåla, Ellinor, Anna och Micke samt en del av deltagarna under kvällen.

blommor
Här fick vi börja plocka på oss blommor. Beroende på om man vill ha snitt eller krukväxter tar man det man vill ha.
påsk kycklingar
Små söta kycklingar som dekoration.
videung
Härliga våriga videung prydde var och annan arrangemang.
gröna växter 5
Dessa är rosa precis i mina toner. 🙂
gröna växter 3
En av deltagarna är i full fart med att pyssla sitt eget arrangemang.
gröna växter2
Här (tv)var det en annan florist som deltog och gjorde ett bo. Den till höger är också underbar. Sött med fågeln och enkelheten.
blomma
Min fina rosa våriga arrangemang .
gröna växter 4

Ellinor visar till höger hur man kan göra ett snitt och vad man kan tänka på för att få ett snyggt resultat.

Släppa loss kreativiteten

Men vad är egentligen snyggt? Det finns inget som är fult, säger Karåla. Och när vi kände oss nöjda och klara fick vi fortsätta med buffén. Under middagen hamnade vi just i det här snacket. Två naturvetare berättade att de kände att de inte hade kreativiteten för att göra något eget. Utan hon kände att hon först måste lära sig verktygen och sedan kunna göra något. Men eftersom hon inte har verktygen så blir det svårt. Eller kan man inte bara rita som man vill utan att ha några förväntningar på hur resultatet ska bli, undrar en annan vid bordet. Vad tycker ni, tror ni att man måste ha en viss begåvning för att kunna vara kreativ eller är det bara släppa loss och skapa?

Några som kan skapa och använda fantasin var Anna och Micke som bjöd på buffén. De hade använt rå potatis som dekoration och bjöd på bland annat cachewröra, tamarindkryddad lamm och gojibärgucka. Men mer om det senare. Nu måste jag sova. Gonatt. 🙂