Grönsaksbiffar är en favorit här hemma. Om du har testat mina rödbetsbiffar, zuchinibiffar så måste du också testa dessa Pumpa fritters med tahinisås (mücver).
Sötman från pumpan passar så bra i plättar som dessa. Dessa är blandade med grönkål. Grönkål är en grönsak som är kalorisnål, fullproppad med vitaminer och mineraler som din kropp behöver. Smakerna och nyttigheterna av dessa plättar är obeskrivliga. Ni måste prova dem. Servera med en god aioli eller som här med en tahinisås. Ordna en tomatsalsa till, voila du är färdig med en snabb middag på under 30 minuter och på 5 ingredienser!
Därför ska du äta pumpa
Innehåller betakaroten som är bra för huden och skyddar mot solskador. Bra för ögonens hälsa är vitamin C, E och betakaroten som denna grönsak innehåller. Fibrerna hjälper matsmältningen att fungera bättre. Att vi har en fungerande matsmältning är verkligen a och o. För att hjälpa den ännu mer se till att alltid tugga maten och äta i lugn och ro. Då kommer du ta upp näringen bättre och ser till så att din goda bakterier ökar i tarmfloran.
Pumpa fritters med tahinisås
Ingredienser
- 1/2 riven liten butternut pumpa
- 4 msk valfri mjöl
- 1 ägg
- 1 handfull grönkål
- Salt peppar
- Olja
- Valfria ingredienser för mer smak: Fetaost/ halloumi valnötter, lök, vitlök, persilja, mynta, dill, salvia, havregryn.
Instruktioner
- Tahinisås
- Blanda 1 dl yoghurt, 1 tsk tahini, lite citronjuice.
Gör dina fritters så här
- Börja med att riva pumpan. Mixa sedan pumpa, grönkål, ägg, mjöl, salt i en matberedare. Värm sedan olja i en stekpanna, forma biffar med handen och stek sedan på låg värme tills de är gyllene. Servera med en klick tahinisås och tomatsalsa eller picklad rödlök.
Vill du prova en dessert med butternutpumpa. Den här pumpadesserten är gudomlig! Eller varför inte prova denna soppa på butternutpumpa.