Mücver zucchiniplättar (Kabak mücver)

Mücver zucchiniplättar (Kabak mücver) på zucchini är vanligt i Turkiet och fungerar att bjuda på som meze. Det här receptet är från boken “Meze Kokbok” och jag gillade idén med att ha fetaost i mücver. Osten ger en annan konsistens och smak.

Mücver zucchiniplättar (Kabak mücver)
Ingredienser, ca 30 st
1 grovt riven normalstor zucchini
100 g smulad fetaost
ca 1 dl vetemjöl
1 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad dill
1/2 dl finhackad mynta
1 tsk salt och peppar
 
Fritering 2 dl olja
 
Gör så här
Salta den rivna zucchinin, låt stå i ca 30 min. Krama ur vätskan med händerna. Blanda sedan alla ingredienser. Värm olivoljan till medelvärme i en djup stekpanna. Klicka en matsked av smeten till varje plätt. Stek i ca 2 min på varje sida. Lägg de färdiga plättarna på hushållspapper, så att den överflödiga oljan sugs upp. Ät rumstempererade. Servera med yoghurtsås